Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Ιαν-2022 16:22

  OPEC+: Συμφωνία για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια/ημέρα το Φεβρουάριο

  Δεν υπέκυψε στις πιέσεις για ταχύτερη αύξηση της παραγωγής ο OPEC+
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) αποφάσισαν την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής τους στη σημερινή τους συνάντηση, παρά τις προβλέψεις για πιο σφικτές συνθήκες στις παγκόσμιες αγορές τους επόμενους μήνες.

  Ο OPEC+ έδωσε το πράσινο φως για άλλη μια αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο, αναφέρουν τέσσερις πηγές στο Reuters. 

  Ο OPEC+ έχει αποφασίσει την σταδιακή επιστροφή των ποσοτήτων πετρελαίου που έβγαλε εκτός συστήματος την περίοδο της παγκόσμιας ύφεσης λόγω της πανδημίας, όταν η ζήτηση κατέρρευσε. 

  Με τις μηνιαίες αυξήσεις που πραγματοποιεί, ο OPEC+ έχει οδηγήσει πίσω στην αγορά περίπου τα δύο τρίτα της παραγωγής που σταμάτησε το 2020. 

  Οι αναλυτές του OPEC+ μείωσαν πάντως τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ζήτησης το πρώτο τρίμηνο, εκτιμώντας ότι η αύξηση της ζήτησης θα είναι πιο αδύναμη απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Ειδικότερα, η Κοινή Τεχνική Επιτροπή του OPEC+ βλέπει πλεόνασμα 1,4 εκατ. βαρελιών την ημέρα τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, μέγεθος μειωμένο περίπου 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με ανάλυση που επικαλείται το Bloomberg. 

  Η Επιτροπή εκτιμά παράλληλα ότι ο αντίκτυπος της μετάλλαξης όμικρον θα είναι ήπιος και βραχυπρόθεσμος, καθώς ο κόσμος είναι πλέον "καλύτερα εξοπλισμένος για να αντιμετωπίσει τη νόσο Covid-19 και τις σχετικές προκλήσεις", όπως αναφέρει. 

  Σε αυτό το κλίμα, το αργό παραδόσεως Φεβρουαρίου προσθέτει 1,10 δολ. ή 1,5% στα 77,18 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

  Το Brent παραδόσεως Μαρτίου κερδίζει 1,09 δολ. ή 1,4% στα 80,07 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ