Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Νοε-2021 13:50

  Morgan Stanley: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το brent στο α΄ τρίμηνο του 2022 λόγω Όμικρον

  Morgan Stanley: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το brent στο α΄ τρίμηνο του 2022 λόγω Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Morgan Stanley υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του Brent στο α΄ τρίμηνο του 2022, στα 82,50 δολάρια το βαρέλι έναντι εκτιμήσεων για 95 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αγορά αναμένεται ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μπορούσε να μετατραπεί σε σημαντικό πρόβλημα για τη ζήτηση πετρελαίου.

  Η αγορά φαίνεται να αποτιμά την πιθανότητα η νέα παραλλαγή θα μπορούσε να φέρει περιορισμούς και μείωση της ζήτησης πετρελαίου, εν μέσω προσδοκιών για υπερπροσφορά, κυρίως από την προγραμματισμένη αποδέσμευση από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου που προσθέτει στη μηνιαία παραγωγή του OPEC+.

  Το πετρέλαιο ανέκαμψε σχεδόν 5% τη Δευτέρα στα 76 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτώση άνω του 10% την Παρασκευή, στον απόηχο της παραλλαγής Όμικρον.

  Αλλά η έναρξη του επομένου έτους θα μπορούσε να φέρει πλεονάζουσα προσφορά, η εφεδρική χωρητικότητα ήταν πιθανό να διαβρωθεί μέχρι το τέλος του 2022, καθώς τα αποθέματα μειώνονται περαιτέρω από τα ήδη χαμηλά επίπεδα.

  Ο OPEC+ ενδέχεται να μην αυξήσει τα αποθέματα κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως από τη στιγμή που δεν έχει την ικανότητα να το κάνει ούτε κίνητρο να υπερπροσφέρει στην αγορά, τόνισε η τράπεζα.

  Πρόσθεσε δε πως η αγορά αναμένεται να έχει χαμηλή προσφορά το 2022, σε σχέση με ό,τι εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας.

  "Η αύξηση των τιμών του brent πάνω από τα πρόσφατα υψηλά και πάλι, είναι πιθανό να συμβεί από τα μέσα του 2022 και μετά”, τόνισε η τράπεζα, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το γ΄ τρίμηνο (για το brent) στα 90 δολάρια το βαρέλι από τα 85 δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ