Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 21:15

  Απώλειες για τον χρυσό έφεραν τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

  Δεύτερη ημέρα κερδών για τον χρυσό με στήριξη από την άνοδο του πληθωρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αύξησαν τις αποδόσεις του δολαρίου και των κρατικών ομολόγων με τους επενδυτές να είναι εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Νοέμβριο που θα μπορούσαν να κρύβουν ενδείξεις για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,1% στα 1.781,70 δολάρια η ουγγιά. Ο χρυσός υποχώρησε κάτω από το βασικό όριο των 1.800 δολαρίων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς η εκ νέου ανάθεση της θέσης του διοικητή της Fed  στον Ζερόμ Πάουελ ενίσχυσε τα στοιχήματα για ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ωθώντας το δολάριο, πράγμα που με τη σειρά του κατέστησε τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

  Η αγορά χρυσού πιέζεται από τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να φέρει αυξήσεις των επιτοκίων με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

  Πίεση στον χρυσό άσκησε σημαντικά και η πτώση των αρχικών αιτήσεων ανεργίας των ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 και μια ξεχωριστή έκθεση που δείχνει ότι η οικονομική ανάπτυξη αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,1%.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 968,55 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1% στα 1.849,19 δολάρια. Το ασήμι υποχώρησε 0,8% στα 23,46 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ