Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Νοε-2021 21:42

  Σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων ο χρυσός με τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και πάνω από 3 μήνες

  Χρυσος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 2% τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο "πήρε τα πάνω του" μετά τον διορισμό του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ για δεύτερη θητεία, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να διατηρήσει την πορεία της μειώνοντας την οικονομική στήριξη.

  Ο χρυσός άμεσης παράδοσης υποχώρησε 2% στα 1.807,60 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Νοεμβρίου στα 1.804,30 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 2,3% στα 1.809,30 δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και πάνω από τρεις μήνες, και κλείνοντας στο χαμηλότερο σημείο από τις 4 Νοεμβρίου.

  "Ο χρυσός εκτοξεύτηκε με την ιδέα ότι ίσως η Fed θα συνέχιζε στην τρέχουσα πορεία της νομισματικής πολιτικής σε αντίθεση με την υποψηφιότητα Λάελ Μπρέιναρντ", η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι άνοιγε το δρόμο για μια διαφορετική πολιτική, δήλωσε ο Τζιμ Γουίκοφ, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

  Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τον χρυσό ακριβό για τους ξένους αγοραστές, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια μεταφράζονται σε αυξημένο κόστος ευκαιρίας για την κατοχή χρυσού χωρίς απόδοση. Οι αγορές χρήματος αναμένουν τώρα ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης έως τον επόμενο Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο Ιούλιο.

  Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed συζητούν εάν θα αποσύρουν την υποστήριξη πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, αφού ένας από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους της έδειξε ότι η ιδέα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

  Όσο αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1,3% στα 24,26 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,7% στα 1.013,45 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 5,4% στα 1.950,31 δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ