Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 21:27

  Κατοχύρωση κερδών και μικρή πτώση για τον χρυσό

  Κατοχύρωση κερδών και μικρή πτώση για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη, υποχωρώντας από τα υψηλά 5μήνου που έφτασε στη χθεσινή συνεδρίαση ημέρα.

  "Οι τιμές του χρυσού έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες εβδομάδες και είναι φυσικό οι traders να κατοχυρώνουν κάποια κέρδη", δήλωσε στο MarketWatch ο Naeem Aslam, αναλυτής της AvaTrade.

  Παρά την πτώση των τιμών του χρυσού την Πέμπτη, "δεν νομίζουμε ότι οι επενδυτές ανησυχούν για κάποια σημαντική υποχώρηση των τιμών του χρυσού, καθώς η πρόσφατη βουτιά, με αφορμή το tapering της Federal Reserve, δεν ήταν σημαντική", δήλωσε ο Aslam. "Οι τιμές είναι πιθανό να κινηθούν υψηλότερα με σταδιακό ρυθμό από εδώ και πέρα". 

  Ο χρυσός "μάζεψε" τις απώλειές του για λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1.000 σε 268.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Νοεμβρίου.

  Επιπλέον, η Philadelphia Fed ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης της περιφερειακής μεταποιητικής δραστηριότητας αυξήθηκε στις 39 μονάδες τον Νοέμβριο από 28,3 τον προηγούμενο μήνα.

  Το πολύτιμο μέταλλο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ούτε την πτώση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κατά 2,9 μονάδες βάσης στο 1,577, ούτε τις απώλεις (-0,2%) του δολαρίου. 

  Οι ανησυχίες για παγκόσμιο ράλι του πληθωρισμού, που οφείλεται κυρίως στις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην αύξηση της ζήτησης στη φάση ανάκαμψης από την πανδημία, έχουν συμβάλει στην ενίσχυση του χρυσού τις τελευταίες εβδομάδες.

  Η βασική στήριξη για τον χρυσό βρίσκεται γύρω στα 1.830 δολάρια, όπου ο χρυσός είχε βρει προηγουμένως ισχυρή αντίσταση, δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της ThinkMarkets. Θα πρέπει να υπάρχουν "πολλοί πρόθυμοι αγοραστές πέριξ αυτής της περιοχής για όσο οι αποδόσεις δεν αυξάνονται σημαντικά".

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 8,80 δολάρια ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.861,40 δολάρια ανά ουγγιά.

  Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 27 σεντς ή 1,1%, για να κλείσει στα 24,90 δολάρια ανά ουγγιά.

  Ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 0,9% στα 4,305 δολάρια ανά λίβρα, ενώ το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου για την πλατίνα υποχώρησε κατά 1,2% στα 1.056,40 δολάρια ανά ουγγιά.

  Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 2,2% στα 2.137,40 δολάρια ανά ουγγιά.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ