Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Νοε-2021 23:58

  Cathie Wood: Οι θεσμικοί επενδυτές μπορούν να εκτινάξουν το Bitcoin στις $560.000 έως το 2026

  bitcoin άνοδος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Αν οι θεσμικοί επενδυτές στραφούν στο bitcoin και διαθέσουν το 5% των χαρτοφυλακίων τους, η τιμή του κρυπονομίσματος θα ανέλθει στις περίπου 560.000 δολάρια μέχρι το 2026, με βάση τα τρέχοντα επίπεδα" εκτίμησε η CEO της Ark Investment Management Cathie Wood.

  Μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Barron's, η Wood ανέφερε ότι το blockchain του bitcoin επιτρέπει στους χρήστες να δουν ότι οι θεσμικές αγορές πραγματοποιούνται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

  "Μπορούμε να καταλάβουμε ότι συμβαίνει αυτό λόγω των analytics του blockchain", είπε.

  Η Wood τόνισε ότι οι θεσμικοί επενδυτές μπορεί να πειστούν να επενδύσουν στο bitcoin λόγω της χαμηλής συσχέτισης μεταξύ κρυπτονομισμάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές.

  "Η συσχέτιση είναι πολύ χαμηλή", σημείωσε η Wood και αν υπάρχει χαμηλή συσχέτιση των αποδόσεων επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα "θα αυξήσετε τις αποδόσεις και θα μειώσετε τον κίνδυνο με την πάροδο του χρόνου", είπε, επικαλούμενη μια έκθεση της Cambridge Associates που έκανε λόγο για το bitcoin ως μη συσχετιζόμενη επένδυση.

  Η διαχειρίστρια κεφαλαίων δήλωσε ότι, ωστόσο, έχει εκπλαγεί από την κίνηση εταιρειών, όπως η Tesla, η Square, η MicroStrategy και η Coinbase να διαφοροποιήσουν το ταμειακό τμήμα των ισολογισμών τους σε bitcoin.

  Η τιμή του bitcoin υποχώρησε την Τετάρτη περίπου στα 60.000 δολάρια, με πτωση 1% στο 24ωρο, σύμφωνα με το CoinDesk.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ