Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Νοε-2021 17:00

  Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

  wall street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:20

  Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή δίνουν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία μετά το σοκ της προηγούμενης εβδομάδας από τις μετρήσεις για τον πληθωρισμό. 

  Οι λιανικές πωλήσεις εμφάνισαν τον Οκτώβριο τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά μηνών, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς μήνες ανόδου, σε μια ακόμη ισχυρή ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει.

  Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο, όταν η κυβέρνηση διοχέτευσε δισεκατομμύρια δολάρια στα νοικοκυριά για τη στήριξη τους εν μέσω της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού.

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για αύξηση των πωλήσεων κατά 1,5%.

  Στο μεταξύ, η παραγωγή των αμερικανικών εργοστασίων αυξήθηκε τον Οκτώβριο με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακάμπτοντας από τις διαταραχές που προκάλεσε ο τυφώνας Ida, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve. 

  Ειδικότερα, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% μετά την πτώση του Σεπτεμβρίου κατά 0,7%. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,6% τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για αύξηση 0,9% στη μεταποιητική παραγωγή και συνολικά στη βιομηχανική παραγωγή. 

  Δείκτες – Στατιστικά 

  Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 172,64 μονάδες ή 0,48% στις 36.260,09 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 28,67 μονάδες ή 0,61% στις 4.711,54 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 119,64 μονάδες ή 0,74% στις 15.971,18 μονάδες. 

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωνει η Home Depot με κέρδη 22,20 δολ. ή σε ποσοστό 5,98% στα 393,28 δολ. και ακολουθούν Nike στα 172,27 δολ. με άνοδο 2,03% και Visa στα 215,19 δολ. με κέρδη 1,36%. 

  Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Walmart (-2,50%), Boeing (-2,30%) και Dow (-1,17%).

  Οι ανησυχίες πάντως για το ράλι του πληθωρισμού μετά τα στοιχεία της προηγούμενης Τετάρτης που έδειξαν άλμα των τιμών κατά 6,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σύντομα. 

  Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν εξάλλου ότι οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν περαιτέρω τον Οκτώβριο, σε μία νέα ένδειξη ότι ο πληθωρισμός δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. 

  Ειδικότερα, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν 1,2% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 0,4% τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. 

  Σε ετήσια βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 10,7% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 9,3% τον Σεπτέμβριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι οι τιμές των εισαγωγών θα αυξάνονταν κατά 1%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ