Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Νοε-2021 15:19

  OPEC: Μείωσε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το δ' τρίμηνο του 2021

  opec
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο OPEC μείωσε την Πέμπτη την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το δ' τρίμηνο του 2021 λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, αν και ο οργανισμός επιμένει στην πρόβλεψή του για ισχυρή ανάπτυξη πάνω από τους ρυθμούς προ - πανδημίας το 2022.

  Ο OPEC ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του ότι αναμένει τη μέση ζήτηση πετρελαίου να διαμορφωθεί στα 99,49 εκατ. βαρέλια την ημέρα το δ' τρίμηνο του 2021, μειωμένη κατά 330.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με την πρόβλεψη του περασμένου μήνα. Η πρόβλεψη όσον αφορά τη ζήτηση για το έτος μειώθηκε κατά 160.000 βαρέλια την ημέρα στα 5,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

  Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν φέτος σε υψηλό τριετίας ξεπερνώντας τα 86 δολάρια το βαρέλι καθώς ο OPEC+ αυξάνει σταδιακά τις προμήθειες και καθώς ανακάμπτει η ζήτηση. Οι τιμές του φυσικού αερίου και του άνθρακα έχουν επίσης σημειώσει μεγάλη άνοδο.

  Ο OPEC ανέφερε επίσης ότι αναμένει αύξηση της διεθνούς ζήτησης πετρελαίου κατά 4,15 εκατ. βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, αμετάβλητα από την πρόβλεψη του περασμένου μήνα, γεγονός που θα ωθήσει την παγκόσμια κατανάλωση πάνω από τα επίπεδα του 2019.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ