Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Νοε-2021 19:57

  Σε χαμηλό επτά εβδομάδων κινείται το αμερικανικό φυσικό αέριο

  Φυσικό αέριο σωληνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε χαμηλό επτά εβδομάδων διαμορφώθηκαν την Τετάρτη στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, καταγράφοντας πτώση 3%, διευρύνοντας τις απώλειες άνω του 8% που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η παραγωγή αυξήθηκε και προβλέπεται χαμηλότερη ζήτηση για θέρμανση την επόμενη εβδομάδα.

  Στην Ευρώπη, πάντως, οι τιμές του φυσικού αερίου κινούνται ανοδικά, σβήνοντας τις απώλειες ύψους περίπου 6% που κατέγραφαν νωρίτερα σήμερα. Την Τρίτη, οι τιμές του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ σημείωσαν "βουτιά” άνω του 10%, καθώς η Ρωσία αύξησε τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

  Όσον αφορά στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενίσχυσαν τα αποθέματά τους κατά 7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (bcf) αερίου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 5 Νοεμβρίου.

  Η αύξηση ήταν μικρότερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές, που περίμεναν ενίσχυση κατά 10 δισ. κ.π., σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, αλλά μεγαλύτερη από την αύξηση κατά 2 δισ. κ.π. την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι. 

  Ωστόσο, πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων που έχει καταγραφεί εδώ και εννέα εβδομάδες.

  Πάντως, η αύξηση ώθησε το ύψος των αμερικανικών αποθεμάτων φυσικού αερίου στα 3,618 τρισ. κυβικά πόδια (tcf), ή 3,2% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας των 3,737 τρισ. κ.π. για τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

  Έτσι, τα ΣΜΕ φυσικού αερίου παράδοσης Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ υποχωρούν κατά 13,7 σεντς ή 2,8% στα 4,842 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), με το συμβόλαιο να βρίσκεται σε τροχιά για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 22 Σεπτεμβρίου.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ