Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 14:25

  Eurobank Equities: Κατεβάζει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ στα 14,50 ευρώ, με σύσταση "αγορά"

  Eurobank Equities: Κατεβάζει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ στα 14,50 ευρώ, με σύσταση "αγορά"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ, στα 14,50 ευρώ έναντι 14,80 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση "αγοράς” προχώρησε η Eurobank Equities, εκτιμώντας ότι η μετοχή εμφανίζει περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα 47,3%.

  Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η αναθεώρηση της τιμής-στόχου αποδίδεται στο ύψος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρεία, ύψους 1,35 δισ. ευρώ έναντι 1,2 δισ. ευρώ που ήταν εκτίμηση στην προηγούμενη έκθεσή της.

  Η Eurobank Equities επισημαίνει ότι το business plan της ΔΕΗ δείχνει εφικτό, με χαμηλότερο ρίσκο σε σχέση με αυτό που σχετίζεται με την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, λόγω της θέσης της επιχείρησης στην αγορά και του πράσινου μετασχηματισμού της. 

  Όπως αναφέρει όντας ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, η ΔΕΗ αντιμετωπίζει ουσιαστικά σημαντικά χαμηλότερο εμπορικό κίνδυνο, ακόμη και υπό την παραδοχή ότι θα μειωθεί το μερίδιο αγοράς στο μέλλον. 

  Εν τω μεταξύ, προσθέτει ότι το σχέδιο σταδιακής κατάργησης του λιγνίτη υποστηρίζει την ανάγκη για κλιμάκωση των ΑΠΕ για τη διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού, ενώ επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω δυναμικότητας είναι πιθανό να εγκατασταθεί σε πρώην λιγνιτικές περιοχές με υπάρχουσα σύνδεση με το δίκτυο.

  Με άλλα λόγια η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα διευκολύνει τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε πιο επιθετική ανάπτυξη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται διεθνώς. 

  Προσθέτει ότι η ταχύτερη ανάπτυξη ΑΠΕ από τη ΔΕΗ θα στηρίξει επίσης την "πράσινη” ατζέντα της Ελλάδας και την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ