Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 14:07

  Έτοιμο για τη μεγάλη διάσπαση αντιστάσεων το Χρηματιστήριο

  Έτοιμο για τη μεγάλη διάσπαση αντιστάσεων το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Μετά από πέντε προσπάθειες, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τη διάσπαση της αντίστασης των 913 μονάδων στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βέβαια λαμβάνει σημαντική ώθηση από το μίνι ράλι των μετοχών του ομίλου Τέρνα, αλλά και της ΔΕΗ.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,99% στις 915,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,88% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.215,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,26% στις 603,58 μονάδες.

  Ούτε μία... ούτε δύο... αλλά πέντε ήταν μέχρι τώρα οι αποτυχημένες προσπάθειες του Γενικού Δείκτη να διαπεράσει το τείχος των 911-914 μονάδων, αλλά με τη βοήθεια του ενεργειακού και του κατασκευαστικού κλάδου σήμερα ήρθε αυτή η διάσπαση. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί και στη λήξη, τότε θα δώσει κίνηση στις 930 μονάδες σε πρώτη φάση και στις 960 μονάδες σε δεύτερη. Επίσης, στον FTSE 25 διασπάστηκαν οι 2.210 μονάδες, με τον επόμενο στόχο να είναι στις 2.243 μονάδες.

  Είναι πολύ πιθανό βέβαια οι 930 μονάδες που αποτελούν την ισχυρή βραχυπρόθεσμη αντίσταση τιμών "να πέσουν" με τη συνδρομή του τραπεζικού δείκτη ο οποίος πλέον έχει αναλάβει χρέη οδηγού της αγοράς μετά την κόπωση που παρατηρείται στους υπολοίπους τίτλους. Η διάσπασή της προϋποθέτει ιδιαίτερη ένταση συναλλαγών και μεγαλύτερη συμμετοχή δεικτοβαρών τίτλων στην άνοδο.

  Πέραν όμως των τεχνικών χαρακτηριστικών της αγοράς, η άνοδος φαίνεται να τροφοδοτείται από διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν στον ενεργειακό κλάδο, τα οποία όμως διαψεύδονται. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο ο κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο, όχι μόνο για τις μέχρι τώρα επιδόσεις του, αλλά και για τις προοπτικές που έχουν ανοιχτεί σε μια κρίσιμη ενεργειακή καμπή για την Ευρώπη, επομένως οι παντός είδους διεργασίες και συμφωνίες δεν αποκλείεται να επανέρχονται στο προσκήνιο συνεχώς. Και όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς θα τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στη Λ. Αθηνών, μετά από αρκετά χρόνια έλλειψης.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνει κέρδη 6,14%, με τη ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο +5,70% και τη ΔΕΗ στο +3,50%. Κέρδη 2,05% σημειώνει η ΕΥΔΑΠ, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Titan, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Λάμδα και ΕΛΧΑ.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Εθνική, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Βιοχάλκο, ενώ στον αντίποδα ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΛΠ, Eurobank, Coca Cola και Aegean. Απώλειες 1,62% σημειώνει η Motor oil.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ