Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 12:22

  Δοκιμάζει και πάλι τις 910 μονάδες το Χρηματιστήριο

  Δοκιμάζει και πάλι τις 910 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σημαντική ώθηση από τον όμιλο Τέρνα, αλλά και την άνοδο αρκετών δεικτοβαρών τίτλων βρίσκει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά τη διόρθωση της Παρασκευής επιχειρεί στην αντίσταση των 910 – 913 μονάδων, προκειμένου να κάνει τι διαφορά σε υψηλότερα επίπεδα αυτή τη φορά.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,67% στις 912,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,61% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.209,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,42% στις 604,51 μονάδες.

  Πλούσια θα είναι αυτή η εβδομάδα για την εγχώρια αγορά, επομένως δεν αποκλείεται να δούμε κάποια επιφυλακτικότητα, μέχρι να λάβουν χώρα κρίσιμες εξελίξεις. Μία από αυτές είναι ότι την Πέμπτη το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αλλαγών στους δείκτες της Morgan Stanley, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου. Η αγορά αναμένει την είσοδο της ΔΕΗ και της Εθνικής, με μικρές πιθανότητες εισόδου του Μυτιληναίου. Από την άλλη περιμένει αν η Jumbo θα εξέλθει ή όχι από τον δείκτη.  Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, αυτή η αναθεώρηση θα επηρεάσει και την επόμενη στρατηγική αρκετών ξένων θεσμικών που κλείνουν βιβλία στο τέλος του μήνα.

  Τεχνική εικόνα

  Αυτό πάντως που επισημαίνεται από αρκετούς αναλυτές είναι ότι η αγορά δεν θέλει να δοκιμάσει τα τεχνικά της όρια εωσότου έχει καλύτερη εικόνα τόσο στο μέτωπο του MSCI, όσο και σε εκείνο της πανδημίας. Ωστόσο, μπορεί να συνεχίζει να κινείται κοντά στις 913 μονάδες, χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει να τις κατοχυρώσει, παρόλα αυτά η αξία της αυξήθηκε κατά 1,35 δισ. από την ΑΜΚ της ΔΕΗ.

  Βέβαια ο στόχος είναι να διαπεράσει το τείχος των 911-914 μονάδες, καθώς όπως επισημαίνει η Fast Finance μια κατοχύρωσή του θα μας δώσει κίνηση στις 930 μονάδες σε πρώτη φάση και στις 960 μονάδες σε δεύτερη. Οι 899 μονάδες έχουν γίνει σημαντική στήριξη, που μόνο διάσπαση μπορεί να μας δώσει τις 890 ή τις 875 μονάδες.

  Στον FTSE 25 η πολιορκία του επιπέδου των 2.207-2.210 μονάδων συνεχίζεται χωρίς να έχουμε καταφέρει κλείσιμο πάνω από το επίπεδο που θα δώσει αν μη τι άλλο μία έξαρση με πρώτο στόχο τις 2.243 και επόμενο τις 2.315 μονάδες. Οι 2.173 μονάδες είναι κοντινή κύρια στήριξη που μόνο διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 2.147 μονάδες.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή κερδίζει 3,07%, η ΓΕΚ Τέρνα είναι στο +2,28%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Titan, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Alpha Bank. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και Σαράντης.

  Στον αντίποδα, η Motor Oil (σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή) σημειώνει απώλειες 2,02%, με τις Ελλάκτωρ, Jumbo, Coca Cola και Eurobank να έχουν περιορίσει κάτω από 0,8% την πτώση τους. Χωρίς μεταβολή είναι οι Πειραιώς και Aegean.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ