Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Νοε-2021 16:02

  Προς νέα ρεκόρ η Wall Street με ώθηση από τα ισχυρά μάκρο

  Προς νέα ρεκόρ η Wall Street με ώθηση από τα ισχυρά μάκρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.31

  Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, οδεύοντας για νέα ιστορικά υψηλά μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική αγορά εργασίας. 

  Την Πέμπτη ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν για έκτη συνεχή συνεδρίαση σε νέα ιστορικό υψηλό, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones δεν κατάφερε να ακολουθήσει και έκλεισε με μικρές απώλειες 0,1% τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων. 

  Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την απασχόληση οδηγούν σε νέα ρεκόρ και τους τρεις δείκτες. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 531.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, μετά την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση του Σεπτεμβρίου κατά 312.000 θέσεις από 194.000 αρχικά.

  Η ανεργία παράλληλα υποχώρησε στο 4,6% τον Οκτώβριο από 4,8%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής του εργατικού δυναμικού παρέμεινε αμετάβλητο στο 61,6%. 

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για 450.000 θέσεις εργασίας με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,7%. 

  Ο αυξημένος ρυθμός των προσλήψεων δείχνει ότι περισσότεροι Αμερικανοί επιστρέφουν στην αγορά εργασίας καθώς ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία έχει υποχωρήσει σημαντικά και οι εργοδότες προσφέρουν υψηλότερους μισθούς. Οι ωριαίοι μισθοί αυξήθηκαν περαιτέρω τον Οκτώβριο και πλέον εμφανίζουν αύξηση 4,9% τους τελευταίους 12 μήνες, μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 11 cents ή 0,4% στα $30,96.  

  Δείκτες – Στατιστικά 

  Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones, που νωρίτερα σημείωνε άνοδο άνω των 300 μονάδων, κερδίζει πλέον 169,30 μονάδες ή 0,47% και κινείται στις 36.293,53 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 14,95 μονάδες ή 0,32% στις 4.695,01 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 9,2 μονάδες ή 0,06% στις 15.949,50 μονάδες.

  Σημειώνεται πως και οι τρεις δείκτες κινούνται στο "πράσινο" για την εβδομάδα. Ειδικότερα, μέχρι στιγμής για την εβδομάδα οι Dow Jones, S&P και Nasdaq σημειώνουν άνοδο 1,3%, 2,2% και 3,3% αντίστοιχα.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Pfizer Inc. σημειώνει άλμα 7,08% μετά την ανακοίνωση του φαρμακευτικού κολοσσού ότι το χάπι που έχει αναπτύξει κατά της Covid-19 σε συνδυασμό με φάρμακο κατά του HIV, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 89% σε ενήλικες υψηλού κινδύνου που έχουν εκτεθεί στον ιό. 

  Η φαρμακευτική ανακοίνωσε παράλληλα ότι αναμένει να καταθέσει τα ευρήματα στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έγκριση έκτακτης ανάγκης "το νωρίτερο δυνατό".  

  Υπενθυμίζεται ότι η Merck ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η πειραματική θεραπεία που έχει αναπτύξει μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 50%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής τελικού σταδίου.  

  Από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων, η Uber Technologies Inc. ανακοίνωσε χθες ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ενισχύθηκαν μετά την άρση των μέτρων περιορισμού, με τις ζημιές ωστόσο να υπερδιπλασιάζονται. 

  Έσοδα και κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε για το τρίμηνο από την πλευρά της η Airbnb Inc. Ισχυρά κέρδη και πωλήσεις, αλλά λιγότερους από το αναμενόμενο μηνιαίους χρήστες, ανακοίνωσε η Pinterest Inc. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα της Square Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η GoPro Inc. ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ