Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Νοε-2021 11:02

  Στάση αναμονής τηρεί το Χρηματιστήριο

  Χρηματιστηριο ανοδος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.32

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί, χωρίς να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο, να εκμαιεύσει πληροφορίες για τις αρχικές προσφορές στο βιβλίο της ΔΕΗ για την αύξηση κεφαλαίου.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 904,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.184,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,40% στις 587,47 μονάδες.

  Σαφώς η εστίαση της αγοράς, όχι μόνο σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες, είναι στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία σκοπεύει να αντλήσει κεφάλαια ύψους μέχρι 1,35 δισ. ευρώ.  Σύμφωνα με πηγές του Capital.gr, με άμεση γνώση της συναλλαγής, έχουν υποβληθεί προσφορές ύψους 1,35 δισ. ευρώ στα 9 ευρώ ανά μετοχή.

  Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στο ΧΑ είναι το κατά πως θα διαμορφωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον σε έναν όμιλο που θεωρείται πυλώνας του ενεργειακού κλάδου στην Ελλάδα. Οι πρώτες πληροφορίες για το book building είναι θετικές, ωστόσο το βιβλίο θα μείνει ανοιχτό με την αγορά σαφώς να αναμένει τους όρους βάσει των οποίων θα κλείσει.

  Επίσης, όπως όλες οι αγορές του πλανήτη, τα βλέμματα είναι σταμμένα στη Fed, η οποία αύριο Τετάρτη θα ανακοινώσει τα επιτόκια αλλά και στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης στο κατά πόσο διατηρήσιμη είναι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού.

  Τεχνικά τώρα ο γενικός δείκτης, όπως και χτες, δεν δείχνει να θέλει να δοκιμάσει την αντίσταση των 910 - 913 μονάδων στην παρούσα, και όσο είναι ανοιχτά τα παραπάνω μέτωπα. Ούτε βέβαια θέλει να βρίσκεται κοντά στις στηρίξεις του, παραμένοντας στα γνώριμα ύδατα των 900 - 910 μονάδων.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Aegean σημειώνει απώλειες 1,55%, με τις Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Eurobank, Motor Oil, Titan, Alpha Bank, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ να κινούνται σε αρνητικά εδάφη.

  Στον αντίποδα, ο Σαράντης, ο ΟΛΠ, η Βιοχάλκο, η Λάμδα, η Jumbo, η Coca Cola, η ΕΧΑΕ, ο ΑΔΜΗΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Ελλάκτωρ και η ΓΕΚ Τέρνα κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι η Τέρνα Ενεργειακή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ