Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Νοε-2021 10:30

  Σε υψηλό 25ετίας το ισραηλινό σεκέλ

  Σε υψηλό 25ετίας το ισραηλινό σεκέλ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το νόμισμα του Ισραήλ, σεκέλ, σημειώνει άνοδο σε ιστορικά υψηλά 25 και πλέον ετών, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας του εβραϊκού κράτους.

  Το ισραηλινό νόμισμα σημείωνε νωρίτερα άνοδο 1,7%, στα 3,1119 σεκέλ ανά δολάριο το πρωί της Δευτέρας, επίπεδα που το σεκέλ είχε να δει από τον Μάρτιο του 1996.

  Την περασμένη εβδομάδα, το νόμισμα κέρδισε 2,8%, στη μεγαλύτερη άνοδο νομίσματος μεταξύ εκείνων τόσο των ανεπτυγμένων όσο και των αναδυόμενων οικονομιών, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

  Τα κέρδη έρχονται μετά την ανακοίνωση, μέσα στον Οκτώβριο, από πλευράς της Τράπεζας του Ισραήλ, ότι θα αποσύρει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της τάξης των 85 δισ. σεκέλ μέχρι το τέλος του 2021, συσφίγγοντας την νομισματική της πολιτική καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται και η οικονομία ανακάμπτει.

  Η κίνηση έρχεται πριν την συνεδρίαση - κλειδί της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική αυτή την εβδομάδα, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται την Τετάρτη. Η Federal Reserve αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη περιστολής του προγράμματος αγορών περιουσιακών στοιχείων εκ μέρους της.

  Η επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ είναι προγραμματισμένη για τις 22 Νοεμβρίου, με τον διοικητή Αμίρ Γιαρόν να αναφέρει τον Οκτώβριο ότι το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων θα λήξει είτε τον Νοέμβριο είτε τον Δεκέμβριο, εκτός απροόπτου σχετικού με τις οικονομικές εξελίξεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ