Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 16:59

  Μεικτή εικόνα στη Wall μετά τα χθεσινά ρεκόρ

  Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.21

  Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, μετά τα χθεσινά ρεκόρ που σημείωσαν οι Dow Jones και S&P 500, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τα μάκρο για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ και τις συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά να βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

  Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 197,12 μονάδες ή 0,55% και κινείται στις 35.559,76 μονάδες. Παράλληλα, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 13,91 μονάδες ή 0,31% στις 4.560,12 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 28,4 μονάδες ή 0,20% στις 15.266,30 μονάδες. 

  Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν και σήμερα στραμμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ειδικότερα, χθες στις ΗΠΑ, μετά το κλείσιμο της Wall, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους οι Google, Twitter, και Microsoft ενώ από την Ευρώπη οι Deutsche Bank, Heineken, Puma και Banco Santander είναι μερικές από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τριμήνου.

  Λίγο πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών στη Wall Street ακολούθησε άλλο ένα μπαράζ αποτελεσμάτων με εταιρείες-σηματωρούς της αμερικανικής οικονομίας όπως οι McDonald's, Coca-Cola, Boeing, General Motors, Harley-Davidson, Bristol-Myers Squibb και General Dynamics, Robinhood να γνωστοποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη.

  Σημειώνεται πως χθες ο Dow έκλεισε με νέο ρεκόρ, καταγράφοντας τρίτη σερί ημέρα κερδών και πέμπτη ημέρα κερδών στις τελευταίες έξι. Παράλληλα, ο S&P 500, που επίσης σημείωσε χθες το 57ο ρεκόρ του για φέτος, κατέγραψε την ένατη ημέρα κερδών στις τελευταίες δέκα ημέρες. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq σημείωσε χθες την τρίτη ημέρα κερδών στις τέσσερις τελευταίες.

  Μέχρι στιγμής, περίπου το 30% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα εταιρικά τους αποτελέσματα. Από τις εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη, ενώ το 80% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα.

  Στα μάκρο της ημέρας, διεύρυνση εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν, υποδηλώνοντας ότι το εμπόριο πιθανότατα φρέναρε και πάλι την οικονομική ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

  Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών διευρύνθηκε κατά 9,2% και ανήλθε στα 96,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου. 

  Οι εξαγωγές αγαθών σημείωσαν πτώση κατά 4,7%, ενώ αντίθετα οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 0,5%.

  Παράλληλα, η έκθεση του υπουργείου Εμπορίου, η οποία δημοσιεύεται πριν από τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν αύριο, έδειξε ότι τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

  Τα αποθέματα λιανικής αντίθετα, μειώθηκαν κατά 0,2%, με βαρίδι τη βουτιά κατά 2,4% των αποθεμάτων των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, γεγονός που αντανακλά την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών η οποία με τη σειρά της έχει φρενάρει την παραγωγή οχημάτων.

  Τα αποθέματα λιανικής, εξαιρουμένων των αποθεμάτων αυτοκινήτων, που συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του ΑΕΠ, σημείωσαν άνοδο κατά 0,6%.

  Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία πιθανότατα αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,7% στο τρίτο τρίμηνο, ήτοι με πιο αργό ρυθμό από ό,τι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οπότε έτρεξε με 6,7%.

  Τέλος, σε άλλα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά, με τις παραγγελίες πάντως για κεφαλαιουχικά αγαθά να καταγράφουν άνοδο για έβδομο διαδοχικό μήνα σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας.

  Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, αντανακλώντας κυρίως την πτώση των παραγγελιών στα αεροσκάφη και τα αυτοκίνητα.

  Οι παραγγελίες στα βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,8% μετά από άνοδο 0,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. 

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για πτώση 1,1% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών και αύξηση 0,5% στα βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά. 

  Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες για εμπορικά αεροσκάφη υποχώρησαν σχεδόν 28%, ενώ οι παραγγελίες στα αυτοκίνητα υποχώρησαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών χωρίς τον κλάδο των μεταφορών αυξήθηκαν κατά 0,4%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ