Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 13:52

  "Λιμνάζουν" τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

  Χρηματιστηριο ανοδος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σταθερά πέριξ των 905 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς να αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρίσκο αλλά και χωρίς να δείχνει ότι επιθυμεί τη δοκιμασία της αντίστασης των 913 μονάδων, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερα επίπεδα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,43% στις 904,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 20,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.188,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,42% στις 588,89 μονάδες.

  Το πνεύμα πρόθυμο... η σάρκα;

  Αυτό που μεταφέρεται από χρηματιστηριακούς κύκλους στο Capital.gr είναι ότι το Χρηματιστήριο δεν είχε, τουλάχιστον στο κοντινό παρελθόν, πιο υποστηρικτικό περιβάλλον από τους ξένους αναλυτές για να κινηθεί υψηλότερα. Τόσο στο μέτωπο της οικονομίας, όσο και σε εκείνο των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, οι ξένοι αναλυτές εξαίρουν τις προοπτικές, δημιουργώντας ένα άκρως υποστηρικτικό περιβάλλον, το οποίο μάλιστα στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένους λόγους που δεν συνέτρεχαν στο παρελθόν, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Αντ' αυτού όμως, η αγορά παραμένει στα ίδια επίπεδα με την περασμένη Άνοιξη, όταν και οι εκτιμήσεις για τις επιδόσεις του τουρισμού ήταν άκρως αρνητικές. Ήταν η εποχή που εισήλθε η αγορά σε ένα κανάλι πλάγιας κίνησης σχεδόν 100 μονάδων, αφήνοντας τα ηνία στους βραχυπρόθεσμους.

  Έκτοτε όμως πολλά έχουν αλλάξει, ειδικά στα δεδομένα που χρησιμοποιούν οι αναλυτές, αλλά το Χρηματιστήριο εξακολουθεί να παραμένει στο ίδιο πλάγιο κανάλι, με μοναδική διαφορά να είναι τα επίπεδα της άντλησης κεφαλαίων, μέσω των αυξήσεων, που έχουν πραγματοποιήσει συγκεκριμένες εισηγμένες. Βέβαια, ο λογαριασμός μόνο αμελητέος δεν είναι, καθώς με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΔΕΗ θα αγγίξει τα 7 δισ. ευρώ, αλλά τα ερωτήματα περισσότερο γιγαντώνονται παρά απαντώνται. Και αυτό διότι μια αγορά αξίας περί τα 65 δισ. ευρώ, που δίνει στις αυξήσεις 7 δισ. ευρώ μέσα σε λίγους μήνες... κάνει ημερήσιο τζίρο κατά μέσο όρο 50 εκατ.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει κέρδη 2,11%, με τις Σαράντης, Μυτιληναίο, Coca Cola και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Alpha Bank.

  Στον αντίποδα, ο Titan σημειώνει απώλειες 1,05%,με τις Ελλάκτωρ, Aegean, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Λάμδα και ΟΤΕ να ακολουθούν με μικρή πτώση. Χωρίς μεταβολή είναι η Εθνική, η Τέρνα Ενεργειακή και η ΕΥΔΑΠ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ