Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 10:29

  Σε υψηλό 7 εβδομάδων οι ευρωαγορές με "καύσιμο" τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα

  Κέρδη στις ευρωαγορές, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.30

  Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, ακολουθώντας την αισιοδοξία που επικρατεί και στις δύο όχθες του Ατλαντικού από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα γ' τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και τα οποία υποσκελίζουν τις ανησυχίες για τις αυξημένες τιμές του πληθωρισμού και την περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης.  

  Στήριξη στις ευρωαγορές παρέχουν σήμερα τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι UBS, Νovartis και Reckitt Benckiser. Ειδικότερα, η UBS ανακοίνωσε αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου, καθώς το συνεχές trading βοήθησε τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πλούτου παγκοσμίως, να καταγράψει τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου από το 2015.

  Τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 2,279 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας άνετα τις μέσες εκτιμήσεις για 1,596 δισ. δολάρια. Σε κάθε ένα από τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, η UBS είδε διψήφια αύξηση κερδών καθώς οι αγορές τη βοήθησαν να δημιουργήσει υψηλότερα κέρδη από τη διαχείριση κεφαλαίων.

  Η αύξηση των κερδών ήρθε μετά από ένα εξαιρετικό τρίμηνο για τις αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες, οι οποίες, ενθαρρυμένες από την οικονομική ανάκαμψη, απελευθέρωσαν κεφάλαια που είχαν εξοικονομήσει για ζημίες από την πανδημία.

  Η Novartis AG ανακοίνωσε ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε μια στρατηγική αναθεώρηση της μονάδας γενοσήμων Sandoz, η οποία αναθεώρηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων.

  Η ελβετική εταιρεία φαρμάκων, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,76 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, υψηλότερα από τα 1,93 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, και πωλήσεις που αυξήθηκαν στα 13,03 δισ. δολάρια από τα 12,26 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο του 2020. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,23 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 2,41 δισ. δολάρια στο προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,23 δολάρια, έναντι των 0,85 δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

  Η Reckitt Benckiser αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, καθώς ανακοίνωσε υψηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις γ΄ τριμήνου, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών και της αύξησης της ζήτησης για το Mucinex, φαρμάκου για το κρυολόγημα και τη γρίπη. Η εταιρεία εμφάνισε απροσδόκητη αύξηση 3,3% των συγκρίσιμων πωλήσεων για το γ΄ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για πτώση 0,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Διευρυμένες προ φόρων ζημιές για το α΄ εξάμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Petrofac, καθώς τα έσοδα συνέχισαν να πλήττονται από τον κορονοϊό και καθώς ανέλαβε προβλέψεις σχετικά με τις ποινές που επιβλήθηκαν από βρετανικό δικαστήριο για αδικήματα δωροδοκίας.

  Επιπλέον, η ελβετο-αμερικανική εταιρεία κατασκευής περιφερειακών συσκευών υπολογιστών Logitech ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση των πωλήσεων για το β' τρίμηνο λόγω της αυξανόμενης ζήτησης που προκύπτει από την τηλεργασία. 

  Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,55% στις 474 μονάδες, με τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής να σημειώνει "άλμα" 2,1% και να ηγείται των κερδών, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου διολισθαίνουν κατά 0,4%. O Stoxx 600 κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 εβδομάδων, ενώ ενδοσυνεδριακά πλησίασε το ιστορικό ρεκόρ του.

  Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX σχεδόν 1% στις 15.750 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,71% στις 6.760 μονάδες και ο βρετανικός  FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,65% στις 7.270 μονάδες. 

  Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,48% πλησιάζοντας τις 27.000 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 κινείται με άνοδο 0,68% στις 8.980 μονάδες.

  Στα εταιρικά νέα, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία λιανικής πώλησης Carrefour πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία ταχείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου σε συνεργασία με την Uber στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τρίτη.

  Στο μεταξύ, ανοδικές ως επί το πλείστον τάσεις, με την Κίνα να αποτελεί παραφωνία, καταγράφουν τα χρηματιστήρια στην περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού την Τρίτη, μετά από ακόμη ένα ράλι ιστορικών υψηλών στη Wall Street.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ