Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 10:35

  Προβλήματα μετάδοσης των δεδομένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Βρίσκει στηρίγματα το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:24

  Χωρίς συναλλαγές... εξελίσσεται η πρώτη "συνεδρίαση" της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς υπάρχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα στη μετάδοση των δεδομένων. 

  Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από την ΕΧΑΕ, προκαλώντας σοβαρούς προβληματισμούς για την αξιοπιστία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

  Αυτό που επισημαίνεται από τις χρηματιστηριακές είναι ότι τόσες ώρες διακοπής δεν έχει ξανασυμβεί, καθώς στο παρελθόν αν και υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα, η αποκατάστασή τους ήταν θέμα χρόνου.

  Πάντως, από τις 14:42 έχουν υπάρξει κάποια στοιχεία σε μεμονωμένους τίτλους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επικείμενη έναρξη της διαπραγμάτευσης.

  Πηγές της ΕΧΑΕ με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr νωρίτερα ανέφεραν ότι τα προβλήματα προέκυψαν από μια αναβάθμιση στο σύστημα, συμπληρώνοντας πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά θέματα που παρουσιάζονται από νωρίς το πρωί. 

  Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα άνω των 900 μονάδων τις οποίες έσπασε την προηγούμενη Τετάρτη, βάζοντας έτσι πλώρη για ένα θετικό Οκτώβριο, παρά τις προειδοποιήσεις των διεθνών οίκων ότι αυτός ο μήνας, λόγω και της παράδοσης που τον συνοδεύει, μπορεί να κρύβει διόρθωση. Επιπλέον, ο τζίρος έδειχνε τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει πάρει τα πάνω του έστω. Ο συνδυασμός όλων αυτών διατηρεί "ενεργό" το θετικό story του Χ.Α και κρατά "ζωντανό" το σενάριο για τις 1.000 μονάδες το οποίο προέβλεψε και η Goldman Sachs.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ