Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Οκτ-2021 10:07

  Morgan Stanley: Υποβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές αλλά συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό story

  Morgan Stanley: Υποβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές αλλά συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό story
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Σε αλλαγή της στάσης της για τις ελληνικές μετοχές προχωρά  η Morgan Stanley, και κόντρα στο ρεύμα άλλων διεθνών οίκων όπως η HSBC, καθώς υποβαθμίζει τη στάσης της σε equal-eight από overweight. 

  Ο λόγος που δίνει η αμερικάνικη τράπεζα για αυτήν της την κίνηση είναι ότι θεωρεί πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες αγορές εκτός της Ελλάδας. 

  Πάντως, όπως τονίζει συνεχίζει να της αρέσει το ελληνικό story ως play για το Ταμείο Ανάκαμψης, με το μεγάλο turnaround των ελληνικών τραπεζών να συμβαίνει επιτέλους, όπως τονίζει, καθώς ξεκινά η αύξηση του νέου δανεισμού.

  Ωστόσο, όπως εξηγεί ο οίκος, βλέπει αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν καλύτερα και ευκολότερα στοιχήματα overweight σε άλλες χώρες στις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Έτσι η M.S τηρεί πλέον overweight στάση στη Ρωσία, την Ουγγαρία, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

  Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές, όπως σημειώνει, μετά και την πρόσφατη ανοδική πορεία διαπραγματεύονται στο ανώτερο σημείο του εύρους της αξιολόγησής τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Morgan Stanley, και έτσι δεν είναι πλέον ελκυστικές έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών. Ο τραπεζικός αναλυτής της Morgan Stanley, Nida Iqbal, επίσης βλέπει μεγαλύτερη αξία σε άλλες τράπεζες όπως αυτές της Ρωσίας.

  ψχωψ

  Τέλος, όπως αναφέρει η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα,, η Ελλάδα επίσης δεν επωφελείται από κάποιον μηχανισμό μετάδοσης από τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, όπως ισχύει για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης μέσω του υψηλότερου πληθωρισμού και των υψηλοτέρων επιτοκίων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ