Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 22:31

  Κέρδη στο αργό έφερε η συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων

  Κέρδη στο αργό έφερε η συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά ολοκλήρωσε το πετρέλαιο της συνεδρίαση της Τετάρτης, με "καύσιμο” τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ που έδειξαν συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και πτώση των αποθεμάτων βενζίνης στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο ετών.

  Παρότι οι τιμές του πετρελαίου ξεκίνησαν την ημέρα πτωτικά, ως απόρροια της απόφασης του Πεκίνου να εντείνει τις προσπάθειες συγκράτησης των τιμών του λιγνίτη που έχουν σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ, τα στοιχεία της EIA άλλαξαν το κλίμα στην αγορά. 

  Ειδικότερα, η ΕΙΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 400.000 βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών για περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων.

  Παράλληλα, τα αποθέματα στο αργού στον Cushing της Οκλαχόμα, τον μεγαλύτερο κόμβο αποθήκευσης αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 2,4 εκατ. βαρέλια, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών.

  Μείωση κατέγραψαν τέλος και τα αποθέματα βενζίνης αλλά και αυτά των διυλισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ, το ίδιο διάστημα, και μάλιστα μεγαλύτερη από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

  Η εξέλιξη αυτή βοήθησε τις τιμές του αργού να "σβήσουν” τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα και να κλείσουν ανοδικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate, που έληξε σήμερα, αυξήθηκε κατά 91 σεντς ή 1,1% και έκλεισε στα 83,87 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο για το συμβόλαιο του προσεχούς μήνα από τις 13 Οκτωβρίου του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Αντίστοιχα κέρδη, όμως, κατέγραψε και το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου, που γίνεται πλέον το συμβόλαιο προσεχούς μήνα, καθώς πρόσθεσε 98 σεντς ή 1,2% και έκλεισε στα 83,42 δολάρια το βαρέλι.

  Όσον αφορά το αργό τύπου Brent, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 74 σεντς ή 0,9% και τερμάτισε την ημέρα στα 85,82 δολάρια το βαρέλι, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου του 2018.

  Κέρδη κατέγραψε, όμως, και το συμβόλαιο Νοεμβρίου για τη βενζίνη, που ενισχύθηκε κατά 1,3% στα 2,508 δολάρια το γαλόνι, που είναι η υψηλότερη τιμή για το καύσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2014. Τέλος, το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης σημείωσε άνοδο κατά 1,2% και έκλεισε στα 2,592 δολάρια το βαρέλι, που είναι υψηλό από τον Οκτώβριο του 2014.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ