Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 13:04

  Goldman Sachs: Στις 1.000 μονάδες βλέπει τον Γ.Δ. του Χρηματιστηρίου

  Goldman Sachs: Στις 1.000 μονάδες βλέπει τον Γ.Δ. του Χρηματιστηρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Τις εκτιμήσεις της για την πορεία των αναδυόμενών αγορών δίνει η Goldman Sachs σε νέα έκθεσή της, τοποθετώντας τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 1.000 μονάδες μεσοπρόθεσμα, ένα επίπεδο που έχει να δει η αγορά από το 2014 και που αποτελεί εδώ και καιρό τον βασικό στόχο.

  Αν και οι εκτιμήσεις των αναλυτών είχαν τοποθετήσει την επίτευξη αυτού του "οροσήμου" εντός του 2021 με "οδηγό" την εκκίνηση του Ταμείου Ανάκαμψης και το ισχυρό ριμπάουντ της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο ο εγκλωβισμός της συναλλακτικής δραστηριότητας σε υποτονικά επίπεδα και η συσσώρευση που σημειώνει το Χ.Α εδώ και μήνες, έχουν "παγώσει" αυτή την πρόβλεψη. Η αμερικάνικη τράπεζα ωστόσο εκτίμα πως σύντομα το Χ.Α θα σπάσει το σημαντικό αυτό "οχυρό" και θα κερδίσει το "στοίχημα" των 1.000 μονάδων.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman Sachs, η μέση πρόβλεψη των αναλυτών (consensus) είναι πως στο επόμενο12μηνο ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α θα κινηθεί γύρω από τις 870 μονάδες, ωστόσο η ίδια βλέπει τις 1.000 με άνοδο κατά 10% περίπου, ενώ η μερισματική απόδοση διαμορφώνεται στο 3%.

  Σε γενικές γραμμές η Goldman Sachs εμφανίζεται θετική για τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών έναντι των ανεπτυγμένων καθώς όπως επισημαίνει, συνήθως η ανάκαμψη από την ύφεση στις αναδυόμενες αγορές "νικά" αυτή των ανεπτυγμένων, αν και η φύση του σοκ της οικονομίας της Κίνας και οι προσαρμογές στη χώρα, περιπλέκουν κάπως την εικόνα. 

  Όπως τονίζει, οι επενδυτές και οι αγορές ακόμα υποτιμούν τις ισχυρές προοπτικές της ανάπτυξης και την ανάκαμψης που έχουν και σημειώνουν οι αναδυόμενες αγορές (εκτός Κίνας) και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για την θετική στάση που τηρεί η G.S για τις μετοχές της περιοχής, τόσο για το υπόλοιπο του 2021 όσο και στο επόμενο 12μηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ