Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 10:56

  Κινήσεις αφομοίωσης πέριξ των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Κινήσεις αφομοίωσης πέριξ των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Μετά από 18 συνεδριάσεις... ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο Αθηνών ξαναβρέθηκε σήμερα στις 900 μονάδες, εμφανίζοντας, όπως είναι αναμενόμενο, έντονη νευρικότητα, αλλά με ελαφρώς βελτιωμένο τζίρο.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,18% στις 900,56 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.178,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,24% στις 581,42 μονάδες.

   

  Ενεργοποίηση χαρτοφυλακίων

  Από τις 23 Σεπτεμβρίου είχε να δει τις 900 μονάδες το ΧΑ, δηλαδή πριν αρχίσει τη βουτιά προς τις 850 μονάδες και την επακόλουθη συσσώρευση μεταξύ 880 - 895 μονάδων που κράτησε σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου δεκαημέρου του Οκτωβρίου. Η χθεσινή διάσπαση των 895 μονάδων δείχνει πλέον να έχει ανοίξει τον ανοδικό δρόμο, με τον επόμενο στόχο να είναι στις 913 μονάδες πλέον, ενώ ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ήταν αρωγός των επιπέδων το τελευταίο διάστημα, έχει μπροστά του τις 585 μονάδες.

  Αυτό που έχει κάνει τη διαφορά πάντως τον Οκτώβριο είναι η εναλλαγή των τίτλων για τη στήριξη της αγοράς, αποσυμφορίζοντας έτσι τα περιθώρια διακύμανσης της αγοράς. Το ζητούμενο βέβαια είναι στην παρούσα ο γενικός δείκτης να εκμεταλλευτεί αυτά τα περιθώρια και να αφομοιώσει τα επίπεδα των 900 μονάδων, ώστε να δημιουργήσει τα αναχώματα έναντι των διεθνών αναταράξεων που γίνονται όλο και πιο συχνές στην παρούσα φάση.

  Αυτές οι διεθνείς αναταράξεις ήταν που ανάσχεσαν την ανοδική πορεία του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου και έριξαν τη συναλλακτική δραστηριότητα του ΧΑ σε επίπεδα... Αυγούστου. Και το θετικό σήμερα είναι ότι η διαπραγμάτευση στη ζώνη των 900 μονάδων συνοδεύεται με αυξημένο τζίρο (σχετικά), αποτυπώνοντας το γεγονός ότι έχουν ενεργοποιηθεί χαρτοφυλάκια που τηρούσαν στάση αναμονής μέχρι τώρα.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα σημειώνει κέρδη 1,01%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΕΛΧΑ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Σαράντης, Coca Cola, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank και Βιοχάλκο. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΛΠ, Aegean και Μυτιληναίος.

  Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Motor Oil και Eurobank, αλλά καμία δεν σημειώνει απώλειες άνω του 1%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ