Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 11:03

  Trading σε στενό εύρος και με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Trading σε στενό εύρος και με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με πολύ περιορισμένες κινήσεις προσπαθεί να βρει κατεύθυνση πέριξ της ζώνης των 890 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,02% στις 891,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στις 800 χιλ. τεμάχια. Άνοδο 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.155,18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,11% στις 573,58 μονάδες.

  Η συναλλακτική δραστηριότητα για ακόμη μία συνεδρίαση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τα χαρτοφυλάκια επί της ουσίας να αναμένουν να ξεκαθαρίσει το διεθνές κλίμα για διαμορφώσουν τα επίπεδα ρίσκου που μπορούν να αναλάβουν σε μια περιφερειακή αγορά, όπως είναι η ελληνική. Την ίδια ώρα και οι εσωτερικοί καταλύτες δείχνουν να έχουν παγώσει, ωσότου ξεπεραστεί η διεθνής αβεβαιότητα.

  Στο μεταξύ, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η οποία θα κρίνει δύο σημαντικές εξελίξεις - ορόσημο στην πορεία της εταιρείας: την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού του Δημοσίου αλλά με διατήρηση της καταστατικής μειοψηφίας (34%) και την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, κινήσεις που αποτελούν τη βάση για την υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου.

  Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η έκβαση του εγχειρήματος δεν θα επηρεάσει μόνο την ΔΕΗ αλλά θα έχει ευρύτερο αντίκτυπο αφού μετά την αύξηση θα απελευθερωθούν δυνάμεις που προς το παρόν εστιάζουν στην μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην διαδικασία της αύξησης. Επίσης, η διεκπεραίωση αυξήσεων κεφαλαίου και η έκδοση ομολόγων πολλών δισεκατομμυρίων σε μια τόσο στενή ζώνη τιμών δεν θα αργήσει να δώσει μια νέα κίνηση σε νέα επίπεδα τιμών κάτι το οποίο φαίνεται από τον τριγωνικό τεχνικό σχηματισμό που οδεύει χρονικά προς την λύση του. Ίσως αυτή η λύση έρθει μετά την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και ο οίκος S&P θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για την ελληνική οικονομία.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν κέρδη 1,46% και 1,01% αντίστοιχα, με τις Λάμδα, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank να ακολουθούν με ήπια κέρδη.

  Στον αντίποδα, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Jumbo, Coca Cola< Πειραιώς, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και Εθνική βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil, Titan, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ