Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 21:30

  Οι απώλειες των αμερικανικών ομολόγων "έστειλαν" τον χρυσό σε υψηλό ενός μήνα

  Οι απώλειες των αμερικανικών ομολόγων "έστειλαν" τον χρυσό σε υψηλό ενός μήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη 2% κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη, πραγματοποιώντας το καλύτερο κλείσιμο συνεδρίασης εδώ και έναν μήνα, "πατώντας" στην αποδυνάμωση των αμερικανικών ομολόγων που ήρθε εξαιτίας μίας ανακοίνωσης για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου.

  Η έκθεση του αμερικανικού δείκτη τιμών καταναλωτή έδειξε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται και "ο χρυσός, ως σταθερός, θεωρήθηκε ιστορικά από τους επενδυτές ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού", δήλωσε ο Colin Cieszynski, της SIA Wealth Management.

  Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 0,4%, έναντι των προσδοκιών για 0,3% τον μήνα. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων συστατικών τροφίμων και ενέργειας, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,2% μετά την άνοδο 0,1% τον Αύγουστο, το μικρότερο κέρδος σε έξι μήνες.

  Κατά τους δώδεκα μήνες έως τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,4% μετά την αύξηση 5,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο και ο ετήσιος βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 4,0% μετά από αύξηση 4,0% τον Αύγουστο.

  Σε αυτό το σκηνικό, χρυσός Δεκέμβριος κέρδισε 35,40 δολάρια, ή 2%, για να κλείσει στα 1.794,70 δολάρια η ουγγιά, μετά από κέρδη 0,2% την Τρίτη. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσαν το υψηλότερο κλείσιμό τους από τις 15 Σεπτεμβρίου, δείχνουν τα δεδομένα της FactSet.

  Εν τω μεταξύ, ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 66 σεντς, ή 2,9%, κλείνοντας στα 23,17 δολάρια η ουγγιά την Τετάρτη, μετά από πτώση 0,7% πριν από μία ημέρα. Οι τιμές έκλεισαν επίσης στο υψηλότερο σημείο από τις 15 Σεπτεμβρίου.

  Στα υπόλοιπα μέταλλά που διαπραγματεύονται στο Comex, ο χαλκός Δεκεμβρίου κέρδισε 4,4% στα 4,516 δολάρια η λίβρα, το υψηλότερο κλείσιμο από τον Ιούλιο. Η πλατίνα Ιανουαρίου κέρδισε 1,2% στα 1.024,20 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο Δεκεμβρίου διαπραγματεύτηκε στα 2.106,10 δολάρια η ουγγιά, αυξημένο σχεδόν κατά 2,9%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ