Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 13:50

  Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 890 μονάδων

  Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 890 μονάδων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Δυσκολίες αντιμετωπίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών να διαπεράσει την αντίσταση των 895 μονάδων, αν και προσπάθησε νωρίτερα να κινηθεί υψηλότερα, απορροφώντας τις πιέσεις που εξακολουθούν σε αρκετούς τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,06% στις 891,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.156,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,25% στις 561,07 μονάδες.

  Αν και νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 895 μονάδες, οι αγοραστές αναδιπλώθηκαν δείχνοντας ότι είναι δύσκολο προς ώρας να διαπεράσει τη σημαντική αυτή αντίσταση που θα ανοίξει εκ νέου τον δρόμο προς τις 900 μονάδες. Βέβαια το σημαντικό είναι ότι ο Γενικός Δείκτης διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από τη στήριξη των 881 μονάδων, παραμένοντας κυρίως κοντά στην αντίσταση, αναζητώντας το κατάλληλο μείγμα ώστε να αποκτήσει μια ανοδική δυναμική.

  Την ίδια ώρα, μέσα σε μία συνεδρίαση ο FTSE 25 ανέκτησε τη στήριξη των 2.144 μονάδων, έχοντας τις 2.175 μονάδες ως το επόμενο επίπεδο αντίστασης, η διάσπαση του οποίου θα φέρει τον δείκτη στη δοκιμασία των 2.207 μονάδων. Το θετικό επίσης είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος κρατά το αγοραστικό του σήμα, με τον επόμενο στόχο να είναι στις 593 μονάδες, δίνοντας περιθώριο στους αγοραστές να κατοχυρώσουν και μέρος των κερδών τους.

  Σε "παύση" οι εγχώριοι καταλύτες

  Η αίσθηση που μεταφέρεται πάντως στο Capital.gr από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι οι εσωτερικοί καταλύτες έχουν τεθεί σε παύση, ή στην καλύτερη περίπτωση λειτουργούν αντισταθμιστικά στην αυξημένη αβεβαιότητα. Με άλλα λόγια, η αγορά δεν μπορεί να λάβει ώθηση από τα ομολογουμένως πολύ θετικά σχόλια των ξένων αναλυτών για την ελληνική οικονομία, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με την κυοφορούμενη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, η οποία σαφώς δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα.
   
  Έτσι, η επίδραση των θετικά αναθεωρημένων εκτιμήσεων περιορίζεται κυρίως στον αμυντικό ρόλο έναντι του επενδυτικού risk off που ευλόγως εκδηλώνεται, με το ΧΑ μάλιστα να δείχνει πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές. Είναι άλλωστε κάτι που σπανίως βλέπουμε από τη Λ. Αθηνών.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola με το +1,77% και η ΔΕΗ με το +1,42% που καταγράφουν δίνουν σημαντικά στηρίγματα, ενώ θετικά λειτουργούν και οι ΕΛΧΑ, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και Eurobank. Χωρίς μεταβολή είναι η ΓΕΚ Τέρνα.

  Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ χάνει 9,29%, με τις Aegean, Σαράντη και Βιοχάλκο να σημειώνουν απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Titan, Alpha bank, Λάμδα και ΟΠΑΠ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ