Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 11:19

  Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χρηματιστήριο

  Citi: Προετοιμαστείτε για το μεγάλο de-rating των μετοχών - Η εικόνα της ελληνική αγοράς και οι βελτιωμένες αποτιμήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Διορθωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από ένα πολύ καλό πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου έχει ανάγκη να ενθυλακώσει μέρος των κερδών προκειμένου να βελτιώσει τη ρευστότητά του.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,31% στις 889,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.1580,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,27% στις 564,57 μονάδες.

  Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα, τα οποία ανέκτησε μετά από αρκετές ημέρες, χωρίς όμως ο τζίρος να δείχνει ότι υπάρχουν επιθετικές πωλήσεις και αποστροφή κινδύνου. Αυτό, αντιθέτως, που φαίνεται περισσότερο είναι ότι οι αγοραστικές δυνάμεις δείχνουν να είναι επιφυλακτικές, ή να έχουν εξαντληθεί σε επιλεγμένους τίτλους.

  Διαφοροποίηση;

  Το σημαντικό είναι ότι αν και η αγορά μας είχε συνηθίσει να ακολουθεί τους ξένους έδειξε και πάλι ότι μπορεί να κινηθεί αυτόνομα, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει εβδομάδα χωρίς επιχειρηματικά νέα κάτι που είχαμε ξεχάσει πολλά χρόνια τώρα. Τα αποτελέσματα του 6μήνου ήταν καλύτερα των αναμενομένων ενώ οι επιχειρηματικές συζητήσεις σε όλους τους κλάδους δεν σταματάνε.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τραπεζικός κλάδος έχει εκπλήξει ευχάριστα μιας και κάνει σοβαρές προσπάθειες να κερδίσει την παλιά του αίγλη. Πρώτος έδωσε ημερήσιο αγοραστικό σήμα και πλέον η συμπεριφορά του δείχνει ότι κάτι σημαντικό έχει αλλάξει. Μπορεί να έχει γίνει "out” αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί πιο εύκολα να προσελκύσει νέα κεφάλαια και να δώσει τον στην αγορά για να αλλάξει επιτέλους επίπεδο.

  Ο τζίρος συνεχίζει να είναι χαμηλός με τους δεικτοβαρείς πρωταγωνιστές  να αλλάζουν μέρα με την μέρα θέση. Αν τα επίπεδα κατοχυρωθούν τότε μπορούμε και πάλι να δούμε μία κίνηση να μη τι άλλο στα υψηλά μας.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 1,61%, με τις Μυτιληναί, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΤΕ, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΛΧΑ.

  Στον αντίποδα, ο Σαράντης ενισχύεται κατά 1,14%, με τις Alpha Bank, Aegean, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Εθνική να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και ΑΔΜΗΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ