Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 10:00

  Bloomberg: Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές του πετρελαίου

  Bloomberg: Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές του πετρελαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές για τους βασικούς αγοραστές της μια ημέρα μετά την απόφαση του OPEC+ να διατηρήσει αμετάβλητο το σχέδιο του για τις σταδιακές και αργές αυξήσεις της προσφοράς που οδήγησε σε νέο άλμα τα συμβόλαια του πετρελαίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Οι μειώσεις της κρατικής Saudi Aramco προς τους πελάτες της σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ θα αμβλύνουν τον αντίκτυπο από το πρόσφατο ράλι των τιμών σε μια περίοδο που η παγκόσμια έλλειψη φυσικού αερίου οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης για αργό πετρέλαιο. 

  Ο OPEC+, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, αποφάσισε τη Δευτέρα να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή το Νοέμβριο κατά 400.000 βαρέλια, μέγεθος που ήταν μικρότερο από αυτό που περίμεναν κάποιοι traders και αναλυτές, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Τα αμερικανικά συμβόλαια σκαρφάλωσαν σε υψηλό επτά ετών μετά την απόφαση του OPEC+, πλησιάζοντας το επίπεδο των $80 το βαρέλι. 

  Σύμφωνα με το Bloomberg, η Aramco μείωσε τις τιμές για τους πελάτες στην Ασία το Νοέμβριο κατά 40 cents, ενώ έκοψε τις τιμές και σε πελάτες στη Μεσόγειο και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ευρώπης. Οι τιμές για τις περισσότερες προμήθειες προς τις ΗΠΑ επίσης μειώθηκαν. 

  Από την αρχή του έτους, το Brent έχει σημειώσει άλμα 60% ακολουθώντας την αύξηση της ζήτησης καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν και ενώ ο OPEC+ απομακρύνει με αργό ρυθμό τους περιορισμούς που επέβαλε στην προσφορά στο αποκορύφωμα της κρίσης του κορονοϊού. Ο OPEC+, μείωσε την παραγωγή του κατά περίπου 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα στο ξέσπασμα της πανδημίας και συνεχίζει να κρατάει περίπου το μισό από αυτό το ποσό από τις παγκόσμιες αγορές. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ