Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Οκτ-2021 14:51

  Κοντά σε υψηλό 13 ετών η τιμή του αλουμινίου

  Κοντά σε υψηλό 13 ετών η τιμή του αλουμινίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοντά σε υψηλό 13 ετών διαμορφώνονται οι τιμές του αλουμινίου, λόγω της ισχυρής ζήτησης και των μεγάλων ελλείψεων που δημιουργούνται από την επιβολή περιορισμών στην παραγωγή σε βιομηχανίες εκπομπής υψηλών ρύπων από την Κίνα, προκειμένου να μειωθεί η χρήση της ενέργειας.

  Οι τιμές αλουμινίου στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου, σημείωσαν άνοδο 1,1% στα 2.888 δολάρια ο τόνος.

  Τον προηγούμενο μήνα οι τιμές άγγιξαν τα 3.000 δολάρια τον τόνο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008.

  Η εκτεταμένη έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, έχει εγείρει ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης και της ζήτησης, καθώς η κυβέρνηση έχει διστάσει στο να περιορίσει την χρήση από βιομηχανίες με ενέργεια υψηλής έντασης, για να περιορίσει τον αντίκτυπο στα νοικοκυριά.

  Τα χυτήρια αλουμινίου μπορούν να αντιπροσωπεύουν μέχρι το 7% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης της Κίνας, αναφέρουν οι αναλυτές, και μέχρι το 40% του κόστους παραγωγής του μετάλλου στην Κίνα αντιστοιχεί στην ενέργεια.

  "Η ιστορία με το αλουμίνιο δεν έχει τελείωσε ακόμη, η κατανάλωση μπορεί να επιβραδύνεται στην Κίνα αλλά ο υπόλοιπος κόσμος εξακολουθεί να έχει έλλειμμα”, ανέφερε ένας fund manager.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ