Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Σεπ-2021 21:22

  Σε χαμηλό εξαμήνου ο χρυσός - Σε χαμηλό σχεδόν 14 μηνών το ασήμι

  Σε χαμηλό 2 μηνών έκλεισε ο χρυσός - “Βουτιά” 15% για το ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε χαμηλό εξαμήνου έπεσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, καταγράφοντας απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση δεχόμενα πιέσεις κυρίως από τη άνοδο του δολαρίου σε υψηλό έτους.

  Μέχρι στιγμής, η κεντρική τράπεζα έχει παραδεχτεί τις "συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις", που υποστηρίζουν την πτωτική της κίνηση, δήλωσε ο David Russell, διευθυντής μάρκετινγκ της GoldCore, στο MarketWatch.

  "Περαιτέρω αρνητική πτώση στα μέταλλα μπορεί να αναμένεται βραχυπρόθεσμα εάν αυξηθεί η συρρίκνωση ή τα χρηματιστήρια αντιδράσουν αρνητικά", δήλωσε ο Russell.

  Από την άλλη πλευρά, μια συνειδητοποίηση ότι η Fed "έχει κλειστεί σε μια γωνία και, στην πραγματικότητα, έχοντας ελάχιστα περιθώρια για οποιοδήποτε είδος ουσιαστικού tapering θα δει το χρυσό και το ασήμι να δέχονται πυρά για άλλη μια φορά", είπε.

  Στο ταμπλό, τα futures του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου, απώλεσαν 0,8% στα 1.722,90 δολάρια η ουγγιά, έχοντας την προηγούμενη ημέρα καταγράψει ίδια πτώση. Οι συγκεκριμένη τιμή είναι η χαμηλότερη από τις 31 Μαρτίου σύμφωνα με τη FactSet.

  Το ασήμι με τη σειρά του έχασε 4,4% της αξίας του στα 21,485 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020.

  Αναφορικά με τα άλλα μέταλλα του Comex, ο χαλκός Δεκεμβρίου έχασε 1,1% στα 4,199 δολάρια η λίβρα, η πλατίνα Ιανουαρίου απώλεσε 1,6% στα 947 δολάρια η ουγγιά, ενώ και το παλλάδιο Δεκεμβρίου έχασε 1,3% στα 1.830,30 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ