Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 11:52

  Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 άνω του 1% η απόδοση του βρετανικού 10ετούς ομολόγου

  Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 άνω του 1% η απόδοση του βρετανικού 10ετούς ομολόγου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή πτώση σημειώνουν οι τιμές των κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, οδηγώντας την απόδοση του 10ετούς άνω του 1%, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020.

  Η απόδοση του 10ετούς βρετανικού κρατικού ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά 5 μονάδες βάσης, στο 1,003%, στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 18μήνου. Η τελευταία φορά που η απόδοση του ομολόγου έκλεισε άνω του 1% ήταν τον Μάιο του 2019. Η εξέλιξη έρχεται μετά από αντίστοιχη κίνηση των αποδόσεων αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

  Το βρετανικό κρατικό χρέος βρίσκεται στην προμετωπίδα του παγκόσμιου sell-off των ομολόγων αφότου η κεντρική τράπεζα του Ην. Βασιλείου, Bank of England, αύξησε τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την BoE, τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν ήδη από τον Νοέμβριο, προκειμένου να ελεγχθεί η εκτίναξη του πληθωρισμού.

  Οι χρηματαγορές "βλέπουν" αύξηση 15 μονάδων βάσης τον Φεβρουάριο, με άλλη μία αύξηση 0,25% τον ερχόμενο Αύγουστο, που θα οδηγήσει το βασικό επιτόκιο στο 0,5%. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ