Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 22:46

  Πτώση αποθεμάτων στις ΗΠΑ και αυξημένη ζήτηση έφεραν κέρδη για το πετρέλαιο

  Πτώση αποθεμάτων στις ΗΠΑ και αυξημένη ζήτηση έφεραν κέρδη για το πετρέλαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 1 δολάριο την Τετάρτη μετά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, καθώς η δραστηριότητα διύλισης ανακάμπτει μετά από τις πρόσφατες καταιγίδες.

  Παρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις των οικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ, η συνολική ζήτηση καυσίμων ανέβηκε στα επίπεδα πριν από την πανδημία. Το πετρέλαιο που παραδόθηκε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έφτασε σχεδόν τα 21 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, όχι πολύ μακριά από το ζενίθ του 2019.

  Τα αμερικανικά αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 414 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2018, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου τύπου West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψαν κέρδη 1,74 δολαρίων ή 2,47%, στα 72,23 δολάρια το βαρέλι.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου αναφοράς brent σκαρφάλωσαν 1,54 δολάρια ή 2% στα 75,89 δολάρια το βαρέλι.

  Οι εγκαταστάσεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού συνεχίζουν να επιστρέφουν στην παραγωγή, με την εβδομαδιαία παραγωγή να αυξάνεται κατά 500.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα σε 10,6 εκατομμύρια βαρέλια, ανέφερε η ΕΙΑ. Η BP την Τετάρτη δήλωσε ότι και οι τέσσερις υπεράκτιες εγκαταστάσεις της στην περιοχή επανεκκίνησαν τη λειτουργία τους μετά τον τυφώνα Ida.

  Επίσης, η υποστήριξη των τιμών αντιμετώπισε δυσκολίες από τα μέλη του ΟΠΕΚ που προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγή. Οι αυξανόμενες τιμές σε άλλες αγορές όπως το φυσικό αέριο υποστήριξαν επίσης το πετρέλαιο, με τις ελλείψεις στην αγορά ενέργειας να προκαλούν κρίση προσφοράς στην Ευρώπη και την Ασία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ