Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 21:25

  Μικρά κέρδη για τον χρυσό λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Fed

  Μικρά κέρδη για τον χρυσό λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχνά κέρδη κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τα κέρδη αυτά διευρύνονται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν θετικά τις ανακοινώσεις.

  Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 0,03%, στα 1.778,80 δολάρια η ουγγιά.

  Ο χρυσός αντιμετωπίζεται ως αντιστάθμισμα έναντι του υψηλότερου πληθωρισμού, αλλά μια αύξηση των επιτοκίων της Fed θα αμβλύνει την ελκυστικότητα των ράβδων, καθώς αυτό θα αυξήσει το κόστος ευκαιρίας για τη διατήρηση του μη αποδοτικού μετάλλου.

  Η άποψη μεταξύ των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν μέχρι το 2023, αλλά περισσότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων στην έρευνα του Σεπτεμβρίου προέβλεψαν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το επόμενο έτος.

  Οι ανησυχίες για μια πιθανή αθέτηση πληρωμών από τον Κινέζο κατασκευαστή ακινήτων Evergrande, οδήγησαν σε εισροές προς τον χρυσό που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ανέφεραν οι αναλυτές, αλλά οι ενθουσιασμοί αυτοί έχουν χαλαρώσει μετά από μια συμφωνία με τους κατόχους ομολόγων.

  Σε άλλα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε κέρδη 1,4% στα 22,79 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο κέρδισε 5,9% στα 2.017,97 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα κατέγραψε κέρδη 4,5% στα 996,34 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ