Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 22:29

  Κέρδη για το αργό, υποχώρησε το φυσικό αέριο

  Κέρδη για το αργό, υποχώρησε το φυσικό αέριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές το πετρέλαιο μετά τις βαριές απώλειες της Δευτέρας, βρίσκοντας στήριξη στις εκτιμήσεις για νέα πτώση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου πρόσθεσε 27 cents ή 0,4% και έκλεισε στα 70,56 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών. 

  Το συμβόλαιο του Νοεμβρίου, το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον, κέρδισε 35 cents ή 0,5% και σκαρφάλωσε στα 70,49 δολ. το βαρέλι. 

  Το Brent Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 44 cents ή 0,6% στα 74,36 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

  Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας θα ανακοινώσει αύριο τα εβδομαδιαία στοιχεία για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στη χώρα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της  S&P Global Platts κάνουν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 3,8 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία να δείξουν πτώση των αποθεμάτων βενζίνης κατά περίπου 900.000 βαρέλια και των διυλισμένων αποθεμάτων κατά 1,4 εκατ. βαρέλια. 

  Στο μεταξύ, η παραγωγή από τον Κόλπο του Μεξικού συνεχίζει να ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς μετά το καταστροφικό πέρασμα του Τυφώνα Άιντα στα τέλη του Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος το 16,6% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού δεν έχει ακόμα επανέλθει. Αυτό αποτελεί περίπου 320.909 βαρέλια την ημέρα. 

  Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Οκτωβρίου, στο μεταξύ, υποχώρησε σε ποσοστό 3,6% και έκλεισε στα 4,805 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ