Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 13:55

  Βρίσκει στηρίγματα για τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο

  Περιόρισε στο τέλος τα κέρδη του το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:18

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σε κινούμενη άμμο βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από μία ανοδική εκκίνηση που τη διαδέχτηκε μια βουτιά στις 887 μονάδες, βρίσκει τα στηρίγματα την τελευταία ώρα, ώστε να κρατήσει τα επίπεδα των 890 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 891,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 57,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.155,57 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,52% στις 558,80 μονάδες.

  Τι κι αν στους θετικούς για την Ελλάδα αναλυτές έχουν προστεθεί εσχάτως και οι Moody's, Fitch και JP Morgan, η επιφυλακτικότητα στο Χρηματιστήριο δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Τουλάχιστον έως ότου υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική της Federal Reserve, η οποία αρχίζει τη συνεδρίασή της σήμερα και θα την ολοκληρώσει αύριο εν μέσω έντονης αβεβαιότητας διεθνώς, αλλά και υψηλών πληθωριστικών πιέσεων. Και αυτή η εξίσωση είναι δύσκολο να λυθεί, τουλάχιστον στην παρούσα από τις αγορές.

  Απρόθυμοι οι ξένοι στη Λ. Αθηνών

  Σε μια χρονική στιγμή που η ελληνική οικονομία και τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία συγκεντρώνουν τόσο θετικά σχόλια, οι ξένοι επενδυτές απουσιάζουν. Και απουσιάζουν και οι αγοραστές που θα μπορούσαν να βάλουν το Χρηματιστήριο και πάλι στο χάρτη της ενεργής διαχείρισης, προσελκύοντας καλύτερης ποιότητας κεφάλαια.

  Μάλιστα, όπως σχολιάζεται στο Capital.gr από εγχώριους αναλυτές, εάν το Χρηματιστήριο δεν καταφέρει τώρα να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος, τότε είναι δύσκολο το επόμενο να αναβαθμίσει το επίπεδό του. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, που η οικονομία δείχνει να διαψεύδει τους επιφυλακτικούς και να βρίσκει έναν καλύτερο βηματισμό. Ακόμη και η συγκυρία της διεθνούς αναταραχής μάλιστα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως "δικαιολογία", καθώς όλο τον προηγούμενο μήνα η αντίδραση της αγοράς δεν ήταν ανάλογη ούτε των εκτιμήσεων ούτε των αναβαθμίσεων της οικονομίας.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, οι Βιοχάλκο και ΔΕΗ βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Titan, Λάμδα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ.

  Στον αντίποδα, οι στηρίξεις έρχονται από το +2,19% της Πειραιώς, όπως και τα άνω του 1% κέρδη σε Coca Cola και ΕΧΑΕ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Εθνική, Σαράντης και Alpha Bank.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ