Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 22:31

  Μακριά από τα χαμηλά ημέρας το πετρέλαιο - Σε υψηλό 7 εβδομάδων το Brent

  Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για το αργό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έσβησε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες το πετρέλαιο την Πέμπτη, με την τιμή του αμερικανικού αργού να παραμένει αμετάβλητη, ενώ το Brent ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 εβδομάδων. 

  Το αργό βρήκε στήριξη από τη βραχυπρόθεσμη σύσφιξη των προμηθειών, η οποία ενισχύεται από την αργή ανάκαμψη της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα Ida, ο οποίος έφτασε στην ακτή του Κόλπου της Λουιζιάνα στις 29 Αυγούστου. Το αργό βρήκε περαιτέρω στήριξη αυτή την εβδομάδα, καθώς ο τυφώνας Nicholas έφτασε στην ακτή του Τέξας, αλλά η καταιγίδα προκάλεσε μικρές ζημιές στις πλατφόρμες και στις εγκαταστάσεις.

  "Καθώς ο Νίκολας γλίτωσε την παραγωγή των ΗΠΑ από περαιτέρω διαταραχές, είναι δύσκολο να δούμε πώς οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω βραχυπρόθεσμα και η αγορά είναι τώρα πιθανότατα στην κορυφή της καμπύλης πριν η επιστροφή της παραγωγής οδηγήσει τις τιμές χαμηλότερα - εκτός, φυσικά, αν η παγκόσμια προσφορά υποστεί άλλη μια έκπληξη", δήλωσε ο Nishant Bhushan, αναλυτής πετρελαϊκών αγορών στην Rystad Energy, σε σημείωμά του.

  Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου από τις μονάδες εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού παραμένει μειωμένη κατά 28%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 513.878 βαρέλια ημερησίως, τρεις εβδομάδες μετά το πλήγμα πουπροκάλεσεστην περιοχή ο τυφώνας Ida, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής (BSEE).

  Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου διατηρούν ακόμη εκτός λειτουργίας συνολικά 42 υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης. 

  Οι πλατφόρμες είναι εκτός σύνδεσης εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες και συνέβαλαν στη διατήρηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου αυτόν τον μήνα. 

  Σημειώνεται ότι στον Κόλπο του Μεξικού παράγεται περίπου το 17% της συνολικής παραγωγής αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και το 5% του συνολικού ξηρού φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

  Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παρέμεινε αμετάβλητο στα 72,61 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

  Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 21 σεντς ή 0,3% στα 75,67 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ