Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 22:15

  ΗΠΑ: Εκτός δικτύου παραμένει το 28% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

  ΗΠΑ: Εκτός δικτύου παραμένει το 28% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μειωμένη κατά 28% παραμένει η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου από τις μονάδες εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 513.878 βαρέλια ημερησίως, τρεις εβδομάδες μετά το πλήγμα της περιοχής από τον τυφώνα Άιντα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής (BSEE).

  Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου διατηρούν ακόμη εκτός λειτουργίας συνολικά 42 υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης. 

  Οι πλατφόρμες είναι εκτός σύνδεσης εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες και συνέβαλαν στη διατήρηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου αυτόν τον μήνα. 

  Σημειώνεται ότι στον Κόλπο του Μεξικού παράγεται περίπου το 17% της συνολικής παραγωγής αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και το 5% του συνολικού ξηρού φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

  Η Royal Dutch Shell PLC εν τω μεταξύ αναφέρει ότι συνεχίζει να εκτιμά τις ζημιές στις εγκαταστάσεις της στην πλατφόρμα West Δέλτα-143, που αποτελεί τον σταθμό μεταφοράς πετρελαίου από τρία μεγάλα πετρελαιοφόρα πεδία που παραμένουν εκτός σύνδεσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ