Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 23:25

  Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τον κλάδο της ενέργειας

  Wall Street 21.08.2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να τερματίζει ένα αρνητικό σερί πέντε διαδοχικών συνεδριάσεων και τον S&P 500 να καταγράφει τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων τριών εβδομάδων, αντλώντας ώθηση από το άλμα του κλάδου της ενέργειας κατά 3,8% μετά το τελευταίο ράλι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.  

  Η επενδυτική προσοχή εστίασε σήμερα στα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις ΗΠΑ, καθώς έχουν επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. 

  Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 2,5% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο μετά από άνοδο 8,5% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και τις επενδύσεις σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού επίσης δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

  Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve έδειξαν ότι η παραγωγή στα αμερικανικά εργοστάσια αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο λόγω και του τυφώνα Άιντα που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον Κόλπο του Μεξικού.

  Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε μόλις 0,2% μετά την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση του Ιουλίου κατά 1,6%, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 0,4%. 

  Η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,5%. Η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας αυξήθηκε στο 76,4% τον Αύγουστο που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2019.

  Δείκτες – Στατιστικά 

  Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 236,82 μονάδες ή 0,68% στις 34.814,39 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη από τις 27 Αυγούστου με άνοδο 37,65 μονάδων ή 0,85% και κλείσιμο στις 4.480,70 μονάδες.

  Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 123,77 μονάδες ή 0,82% στις 15.161,53 μονάδες. 

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 25 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Walgreens Boots Alliance με άνοδο 1,90 δολ. ή σε ποσοστό 3,94% στα 50,12 δολ. και ακολούθησαν Chevron στα 98,24 δολ. με άνοδο 2,12% και Caterpillar με κέρδη 1,68% στα 205,73 δολ. 

  Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Cisco Systems (-0,54%), Nike (-0,54%) και Goldman Sachs Group (-0,43%).

  Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το κόστος των εισαγόμενων αγαθών υποχώρησε τον Αύγουστο για πρώτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να έχει αρχίσει να επιβραδύνει. 

  Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal για άνοδο 0,3%.

  Παράλληλα, ο δείκτης για τον μεταποιητικό κλάδο της πολιτείας της Νέας Υόρκης σημείωσε άλμα το Σεπτέμβριο καθώς οι μετρήσεις για τις παραγγελίες και τις αποστολές ανέκαμψαν με ισχυρό ρυθμό, ενώ η μέτρηση για τιμές σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ. 

  Ειδικότερα, ο δείκτης για τις γενικές επιχειρηματικές συνθήκες της Federal Reserve Bank of New York σκαρφάλωσε στις 34,3 μονάδες από 18,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τον δείκτη στις 17,9 μονάδες. 

  Ο δείκτης της New York Fed για τις τιμές ενισχύθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 47,8 μονάδες, ενώ ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες σκαρφάλωσε σε υψηλό 17 ετών στις 33,7 μονάδες. Ο δείκτης για τις αποστολές πρόσθεσε 22,5 μονάδες στις 26,9 μονάδες.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Microsoft Corp. ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 11%, ενώ θα υλοποιήσει και ένα νέο πρόγραμμα επαναγορών μετοχών αξίας έως $60 δισ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ