Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 16:55

  Βελτιώνεται η εικόνα στη Wall Street

  Επιφυλακτικές κινήσεις και μεικτά πρόσημα στη Wall εν αναμονή της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:35

  Βελτιώνεται η εικόνα στη Wall Street με τους δείκτες να διευρύνουν τα κέρδη τους καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις ΗΠΑ με φόντο τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. 

  Τα στοιχεία έρχονται ενώ κλιμακώνονται και πάλι οι ανησυχίες ότι η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε παγκόσμιο επίπεδο επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, προκαλώντας κλυδωνισμούς στα χρηματιστήρια. Στη Wall Street, ο βιομηχανικός Dow Jones και ο S&P 500 έχουν υποχωρήσει στις έξι από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq συμπλήρωσε χθες πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Από την αρχή του μήνα ο Dow χάνει πάνω από 2%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί περίπου 1,8%.

  Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 2,5% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο μετά από άνοδο 8,5% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και τις επενδύσεις σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού επίσης δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

  Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve έδειξαν ότι η παραγωγή στα αμερικανικά εργοστάσια αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο λόγω και του τυφώνα Άιντα που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον Κόλπο του Μεξικού.

  Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε μόλις 0,2% μετά την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση του Ιουλίου κατά 1,6%, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 0,4%. 

  Η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,5%. Η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας αυξήθηκε στο 76,4% τον Αύγουστο που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2019.

  Δείκτες – Στατιστικά 

  Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 236,81 μονάδες ή 0,68% στις 34.815,18 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 34,04 μονάδες ή 0,77% στις 4.477,02 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 97,77 μονάδες ή 0,65% στις 15.135,42 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 27 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τρεις με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walgreens Boots Alliance  με κέρδη 1,46 δολ. ή σε ποσοστό 3,03% στα 49,68 δολ. και ακολουθούν Chevron στα 98,02 δολ. με άνοδο 1,89% και UnitedHealth Group με κέρδη 1,64% στα 419,32 δολ. 

  Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Nike (-0,48%), Goldman Sachs Group (-0,44%) και McDonald's (-0,30%).

  Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το κόστος των εισαγόμενων αγαθών υποχώρησε τον Αύγουστο για πρώτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να έχει αρχίσει να επιβραδύνει. 

  Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal για άνοδο 0,3%.

  Παράλληλα, ο δείκτης για τον μεταποιητικό κλάδο της πολιτείας της Νέας Υόρκης σημείωσε άλμα το Σεπτέμβριο καθώς οι μετρήσεις για τις παραγγελίες και τις αποστολές ανέκαμψαν με ισχυρό ρυθμό, ενώ η μέτρηση για τιμές σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ. 

  Ειδικότερα, ο δείκτης για τις γενικές επιχειρηματικές συνθήκες της Federal Reserve Bank of New York σκαρφάλωσε στις 34,3 μονάδες από 18,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τον δείκτη στις 17,9 μονάδες. 

  Ο δείκτης της New York Fed για τις τιμές ενισχύθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 47,8 μονάδες, ενώ ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες σκαρφάλωσε σε υψηλό 17 ετών στις 33,7 μονάδες. Ο δείκτης για τις αποστολές πρόσθεσε 22,5 μονάδες στις 26,9 μονάδες.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Microsoft Corp. ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 11%, ενώ θα υλοποιήσει και ένα νέο πρόγραμμα επαναγορών μετοχών αξίας έως $60 δισ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ