Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 16:47

  Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall, πάνω από 300 μονάδες χάνει ο Dow

  Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall, πάνω από 300 μονάδες χάνει ο Dow
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:05

  Βραχύβια αποδείχθηκε η ανοδική κίνηση των δεικτών της Wall Street με τις πιέσεις να επιστρέφουν στην αμερικανική αγορά καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν πώς τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό θα επηρεάσουν την στρατηγική της Federal Reserve στο "μέτωπο" της ποσοτικής χαλάρωσης. 

  Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Αύγουστο με ρυθμό χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, σε μια ένδειξη ότι η ανοδική πίεση στον πληθωρισμό έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο Δείκτης Τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 5,3% σε ετήσια βάση, μετά την αύξηση κατά 5,4% που κατέγραψε τον Ιούλιο. Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 4% σε ετήσια βάση, μετά την άνοδο κατά 4,3% τον Ιούλιο.

  Σε μηνιαία βάση ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% μετά την άνοδο κατά 0,5% τον Ιούλιο, ενώ εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας ενισχύθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, οπότε σημείωσε άνοδο κατά 0,3%. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση από τον Φεβρουάριο.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,4% και του δομικού δείκτη 0,3% σε μηνιαία βάση.

  Αν και η τελευταία μέτρηση παραμένει αυξημένη, κάποια σημάδια ότι ο πληθωρισμός κορυφώθηκε και έχει αρχίσει να επιβραδύνει θα μπορούσαν να δώσουν στην αμερικανική Federal Reserve τα περιθώρια ώστε να καθυστερήσει τον περιορισμό των αγορών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εν μέσω και των κλυδωνισμών που συνεχίζει να προκαλεί η ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού. 

  Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αποκλείεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα ξεκινήσει να μειώνει τις αγορές των ομολόγων στην συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα. 

   Δείκτες – Στατιστικά 

  Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 302,05 μονάδες ή -0,87% στις 34.565,19 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 26,38 μονάδες ή -0,58% στις 4.442,66 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 68,41 μονάδες ή -0,45% στις 15.035,98 μονάδες και οδεύει για την πέμπτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόλις δύο κινούνται με θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Microsoft με κέρδη 3,37 δολ. ή σε ποσοστό 1,13% στα 300,36 δολ. και ακολουθεί η Coca-Cola στα 55,69 δολ. με άνοδο 0,06%.

  Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Caterpillar (-2,08%), JPMorgan Chase (-2,03%) και  Walgreens Boots Alliance (-1,96%).

  Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, η Ένωση Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 0,4 μονάδες τον Αύγουστο στις 100,1 μονάδες.

  Οι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν κάπως πιο αισιόδοξοι για την οικονομία, αν και ανέφεραν ότι οι ελλείψεις στο προσωπικό και τις εφοδιαστικές αλυσίδες πλήττουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο κολοσσός του λογισμικού Oracle Corp. χάνει πάνω από 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο χρήσης.

  Ειδικότερα, η Oracle ανακοίνωσε κέρδη 2,46 δισ. δολ. ή 86 cents ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο χρήσης σε σύγκριση με 2,25 δισ. δολ. ή 72 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,03 δολ. ανά μετοχή από 93 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

  Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 9,73 δισ. δολ. από 9,37 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 97 cents ανά μετοχή με έσοδα 9,76 δισ. δολ.   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ