Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 13:02

  Νέα έξοδος στις αγορές από την Alpha Bank με senior preferred ομόλογο

  Νέα έξοδος στις αγορές από την Alpha Bank με senior preferred ομόλογο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρά η Alpha Bank με την έκδοση senior preferred ομολόγου, διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά την πάροδο 5,5 ετών, ακολουθώντας ανάλογο βήμα που έκανε η Eurobank αυτόν τον μήνα. Η συστημική τράπεζα έδωσε εντολή στις Citi, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bofa Securities και Commerzbank να "τρέξουν" την έκδοση, διοργανώνοντας calls με επενδυτών τα οποία ξεκινούν σήμερα, ενώ το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει εντός της εβδομάδας.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, τόσο η Alpha Bank όσο και η Πειραιώς αναμένονταν να προχωρήσουν και αυτές σε εκδόσεις ομολόγων  υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), στο πλαίσιο των υποχρεώσεων MREL (Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων) που πρέπει να καλυφθούν έως το 2025.

  Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από Moody's, και B+ από S&P. Όπως αναφέρεται σε σχετική παρουσίαση στους επενδυτές, η συναλλαγή θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων MREL, στην διαφοροποίηση της επενδυτικής βάσης και την ενίσχυση του προφίλ της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές καθώς και στην περαιτέρω βελτίωση της θέσης ρευστότητας της τράπεζας.

  Σημειώνεται πως κατά την πρόσφατη έξοδο της Eurobank με ανάλογης διάρκειας τίτλο, το αρχικό pricing διαμορφώθηκε στο 2,5%, ενώ το τελικό επιτόκιο υποχώρησε στο 2,375%.

  Η έξοδος στις αγορές από την Alpha Bank είχε προαναγγελθεί κατά την παρουσίασε των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου, ενώ σημειώνεται πως η συστημική τράπεζα έχει ήδη εκδόσει δύο ομόλογα Tier 2. Το ποσό που στοχεύει η τράπεζα να αντλήσει τοποθετείται στα 500 έως 650 εκατ. ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ