Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 13:53

  Άνοδος με "βαρίδια" στο Χρηματιστήριο

  Πτώση... δεικτοβαρών μετοχών στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σταθερά ανοδικά, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις 900 μονάδες, κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει τη στήριξη των κλάδων τη κοινής ωφελείας και των πρώτων υλών, αλλά όχι εκείνη των δεικτοβαρών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,32% στις 903,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 10,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.174,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,02% στις 563,87 μονάδες.

  Επιλεκτικότητα για την πλάγια κίνηση

  H παραμονή του Γενικού Δείκτη στη ζώνη των 900 μονάδων, την ώρα μάλιστα που έχει καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το ΑΕΠ, αναβάθμιση από τον Scope και ένα καλύτερο τίμημα για τον ΔΕΔΔΗΕ της ΔΕΗ, αποτυπώνει την απροθυμία των αγοραστών να αναλάβουν ρίσκο. Και αυτή η απροθυμία διατηρεί τον Γενικό Δείκτη μακριά από τον πρώτο και μεγάλο στόχο του 2021, που δεν είναι άλλος από την προσέγγιση και την υπέρβαση του ανώτατου ορίου της εξαετίας, ήτοι στις 650 μονάδες.

  Στη μεγάλη εικόνα ο Γενικός Δείκτης παραμένει εντός του εύρους διακύμανσης από τις αρχές Απριλίου, ενώ ουδείς μπορεί να παραβλέψει αυτήν την εβδομάδα, όταν και θα λήξουν την Παρασκευή τα παράγωγα, ότι αρκετές φορές λήγουν με την τάση και διορθώνει μετέπειτα. Χωρίς βέβαια αυτό να είναι ο κανόνας… σε μια αγορά που είναι ρηχή και αρκούντως ευμετάβλητη.

  Πάντως, κλειδί για την πορεία της αγοράς παραμένει, κατά την Fast Finance, ο τραπεζικός δείκτης. Ο μαγνήτης στην ζώνη των 900 μονάδων συνεχίζει να διατηρεί την αγορά χωρίς τάση, με τις 910 μονάδες να είναι η κοντινή αντίσταση και οι 892 μονάδες η στήριξη. Σε αυτό το εύρος δεν αποκλείεται να δούμε επανάληψη του φαινομένου που έλαβε χώρα τον Μάιο: αργές και πλάγιες διακυμάνσεις σε στενό εύρος με όριο ασφαλείας τις 880 μονάδες.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ σημειώνει κέρδη 7,07%, με τη Βιοχάλκο να είναι στο +3,29% και την ΕΛΧΑ στο +2,17%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίο, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Eurobank, Aegean, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και Λάμδα.

  Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ χάνει 2,10%, με τον ΟΤΕ να σημειώνει απώλειες 1,53%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Titan, Coca Cola, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Alpha Bank.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ