Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 13:09

  Αλουμίνιο: Στα 3.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια

  Αλουμίνιο: Στα 3.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τιμή του αλουμινίου έφτασε τα 3.000 δολάρια ανά τόνο στο Λονδίνο για πρώτη φορά τα τελευταία 13 χρόνια, εν μέσω προσδοκιών ότι τα προβλήματα στον ανεφοδιασμό θα παραμείνουν, ενώ η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται.

  Η τιμή του μετάλλου έχει αυξηθεί περισσότερο από 15% στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αυξάνονται τα ρίσκα με την προσφορά στον κλάδο, από την εξόρυξη βωξίτη στη Γουινέα και τη διύλιση αλουμίνας στην Τζαμάικα, έως και την τήξη αλουμινίου στην Κίνα και αλλού.

  Οι παραγωγοί στην Κίνα υπέστησαν νέο πλήγμα καθώς η Steelhome ανακοίνωσε ότι η επαρχία Yunnan θα ενισχύσει τους περιορισμούς στην παραγωγή από αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να πετύχει τους στόχους μείωσης της ενεργειακής έντασης.

  Επίσης, τα χυτήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση έρχονται αντιμέτωπα με αυξημένο κόστος τόσο με τις πιστώσεις άνθρακα όσο και με τις εισροές ενέργειας σε υψηλά επίπεδα, αναφέρει η Goldman Sachs.

  Η τιμή του αλουμινίου αυξήθηκε 2,6% στα 3.000 δολάρια ανά τόνο, στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακά επίπεδο από το 2008, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

  Στην Κίνα, το μέταλλο διαπραγματευόταν υψηλότερα κατά 5,4% στα 23.709 γουάν, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ