Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 22:37

  Απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω αναφορών ότι η Κίνα σχεδιάζει να "απελευθερώσει" αποθέματα αργού

  Απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω αναφορών ότι η Κίνα σχεδιάζει να "απελευθερώσει" αποθέματα αργού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του αργού τερματίζουν χαμηλότερα εν μέσω αναφορών για το σχέδιο της Κίνας να απελευθερώσει αποθέματα πετρελαίου

  Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μετά τις αναφορές ότι η Κίνα σχεδιάζει να απελευθερώσει στην αγορά μέρος των εθνικών της αποθεμάτων.

  Υπάρχει η πιθανότητα η ανακοίνωση της Κίνας να "έβλεπε προς τα πίσω", που σημαίνει ότι η Κίνα μπορεί να έχει ήδη απελευθερώσει πετρέλαιο από το απόθεμά της, "οπότε μπορεί να μην υπάρχει "νέο" πετρέλαιο στην αγορά", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο The Price Futures Group.

  Η Κίνα σχεδιάζει να βγάλει σε απελευθερώσει πετρέλαιο από το απόθεμά της σταδιακά, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δήλωση της διοίκησης της Εθνικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Στρατηγικών Αποθεμάτων της Κίνας, η οποία δεν διευκρίνισε την ποσότητα του αργού που θα έθετε προς πώληση.

  Η είδηση προκάλεσε κάποια σύγχυση και "επιβράδυνε τη δυναμική" στην αγορά, δήλωσε ο Flynn στο MarketWatch.

  "Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα απόθεμα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά είναι σαφές ότι ανησυχεί πολύ για τις περιορισμένες προμήθειες και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού", τόνισε ο ίδιος.

  Όπως είπε, "η Κίνα χρησιμοποιώντας στρατηγικά το απόθεμά της θα προσπαθήσει να χειραγωγήσει τις τιμές, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει βραχυπρόθεσμα".

  Τα προβλήματα παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού εξακολουθούν να είναι σημαντικά και η αγορά έχει ήδη δει μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αποθεμάτων βενζίνης, οπότε "αυτό θα στηρίξει την αγορά", δήλωσε ο Flynn.

  Στο μεταξύ, το αμερικανικό Γραφείο Ασφάλειας και Επιβολής Περιβαλλοντικών Όρων εκτίμησε την Πέμπτη ότι το 76,48% της παραγωγής πετρελαίου και το 77,25% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή κατά 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 

  Την Πέμπτη, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Σεπτεμβρίου.

  Αυτό ήταν μια "μέτρια μείωση" σε μια εβδομάδα όπου τα στοιχεία έχουν "στιγματιστεί μαζικά από τον τυφώνα Άιντα", δήλωσε ο Matt Smith, αναλυτής  στην Kpler.

  Η μείωση ήταν πολύ χαμηλότερη από τη μείωση των 7,4 εκατομμυρίων βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν στην πρόβλεψη της S&P Global Platts. 

  Επιπλέον, η EIA ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων βενζίνης σε εβδομαδιαία βάση κατά 7,2 εκατ. βαρέλια.

  Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,16 δολάρια ή 1,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 68,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

  Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 1,15 δολάρια ή 1,6%, στα 71,45 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ