Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Σεπ-2021 22:00

  Νέα πτώση για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

  Νέα πτώση για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέες απώλειες σημειώσε την Πέμπτη ο χρυσός, παρά το γεγονός ότι η πορεία του δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων τον ευνοούσαν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία της Παρασκευής για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ, η οποία θα καθορίσει τις κινήσεις της Federal Reserve, αλλά και την πορεία του πολύτιμου μετάλλου.

  Η τιμή του τελευταίου τις τελευταίες λίγες ημέρες κινείται ελάχιστα και χωρίς ζωτικότητα, χωρίς να αναλαμβάνονται μεγάλα στοιχήματα", αναφέρει ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην AvaTrade,  μιλώντας στον ιστότοπο MarketWatch.

  Τα στοιχεία θα θέσουν το θεμέλιο επί του οποίου η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφασίσει για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της.

  Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 4,50 δολάρια ή 0,30%, κλείνοντας στα 1.811,50 δολ. ανά ουγγιά, μετά την πτώση του κατά 0,1% την Τετάρτη. Η τιμή του, σε επίπεδο εβδομάδας, έχει υποχωρήσει κατά 0,4%.

  Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Αύγουστο "αναμένεται να φέρουν τη γνωστή μεταβλητότητα στον χρυσό και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα", σημειώνει ο Adrian Ash, διευθυντής έρευνας στην BullionVault.

  Ο χρυσός υποχώρησε σε όρους δολαρίου, ωστόσο υποφέρει ακόμη περισσότερο σε όρους ευρώ, καθώς δεν είναι μόνον οι ΗΠΑ που αρχίζουν να συζητούν για μέτρα αναστολής μέρους της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, συμπλήρωσε ο Ash.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,6%, στα 4,30 δολ. η λίβρα.

  Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 0,5%, στα 994,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου έχασε 1,7% στα 2.400,40 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ