Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Σεπ-2021 10:55

  Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο

  Μάχες ισορροπίας στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Περιορισμένες διακυμάνσεις και μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επιχειρεί να παραμείνει πλησίον των 920 μονάδων και να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών που ευλόγως εκδηλώνονται σε αυτά τα επίπεδα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 917,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.199,95 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,08% στις 563,98 μονάδες.

  Η αγορά δείχνει να έχει εισέλθει σε ένα βραχυπρόθεσμο διορθωτικό κανάλι, αδυνατώντας να κρατήσει την επαφή με τις 930 μονάδες, τις οποίες ανέκτησε μετά από 19 μήνες. Βέβαια, η διόρθωση μέχρι τώρα δεν δείχνει να έχει επηρεάσει πολύ την τεχνική της εικόνα, καθώς περιορίζεται σε επίπεδο τίτλων. Εάν καταφέρει μάλιστα η αγορά να κρατήσει τα επίπεδα, τότε δεν αποκλείεται αυτή η ρευστότητα που εξασφαλίζεται αυτές τις ημέρες να λειτουργήσει ευεργετικά στο ΧΑ, το οποίο "διψά" για νέα κεφάλαια.

  Εν αναμονή της 7ης και της 9ης Σεπτεμβρίου

  Η αγορά προφανώς και θα αναμένει την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να λάβει πιο παρεμβατικές επενδυτικές αποφάσεις, καθώς στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ του β' τριμήνου και στις 9 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με προσδοκίες για κάποιο σήμα για τη νομισματική της πολιτική.

  Οι προσδοκίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας πάντως είναι θετικές, καθώς όπως συνοψίζει το Capital.gr, διεθνείς αλλά και ελληνικοί οργανισμοί που παρακολουθούν στενά την ελληνική οικονομία έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για την Ελλάδα από την άνοιξη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει για την Ελλάδα ανάπτυξη 4,3%, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ προβλέπουν για φέτος ανάπτυξη 3,8%, η Τράπεζα της Ελλάδας προβλέπει για φέτος ανάπτυξη 4,2%, το ΙΟΒΕ 5%, το ΚΕΠΕ 4,7% και η Εθνική Τράπεζα σε τελευταία ανάλυση της εμφανίζεται η πιο αισιόδοξη από όλους προβλέποντας ανάπτυξη 5,7%.

  Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την επόμενη Πέμπτη, με κάποια από τα μέλη της να ζητούν την επαναξιολόγηση της στρατηγικής της τράπεζας στο μέτωπο της ποσοτικής χαλάρωσης, μετά τα στοιχεία που έδειξαν άλμα του πληθωρισμού στο 3% τον Αύγουστο. 

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες 1,28% και 1,08% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Titan, Μυτιληναίος, EXAE και Alpha Bank.

  Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 1,02%, με τις Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Εθνική, ΟΤΕ, Πειραιώς και Jumbo να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι η Τέρνα Ενεργειακή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ