Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Σεπ-2021 21:47

  Με το αριστερό μπήκε στον Σεπτέμβριο ο χρυσός

  Με το αριστερό μπήκε στον Σεπτέμβριο ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με το αριστερό μπήκε στον Σεπτέμβριο ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να λαμβάνει πρόσκαιρη μόνο ώθηση από τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής εν όψει των στοιχείων για την αγορά εργασίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και αναμένεται να παράσχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για την μετέπειτα πορεία του κίτρινου μετάλλου.

  Οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία για την αγορά εργασίας διότι θα μπορούσαν να δώσουν ένα στίγμα για το πότε και με τι ρυθμό θα ξεκινήσει η Federal Reserve να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και λοιπόν ενυπόθηκων τίτλων, συνολικού ύψους 120 δισ. δολαρίων, που στήριξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. 

  Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας, παρά την εξάπλωση της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, έχει ανοίξει τη συζήτηση για το κατά πόσο χρειάζεται να συνεχιστεί η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να επιβεβαιώνει κατά τη διάρκεια του συμποσίου της Fed στο Jackson Hole την προηγούμενη εβδομάδα ότι το tapering θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

  Τα ασθενέστερα των προσδοκιών στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ιδιωτικός τομέας τον ΗΠΑ τον Αύγουστο, έδωσαν μια μικρή ώθηση στην τιμή του χρυσού, που δεν είχε όμως ένταση και διάρκεια, με αποτέλεσμα το πολύτιμο μέταλλο να ολοκληρώσει τελικά τη συνεδρίαση πτωτικά.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό έχασε την Παρασκευή 2,10 δολάρια ανά μετοχή ή 0,1% και έκλεισε στα 1.816 δολάρια η ουγγιά, μετά την άνοδο κατά 0,3% που κατέγραψε εχθές.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε σήμερα κατά 21 σεντς ή κατά 0,9% και τερμάτισε στα 24,22 δολάρια η ουγγιά, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για τον χαλκό υποχώρησε κατά 2,2% στα 4,28 δολάρια η λίβρα. Τέλος, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα έχασε 1,4% και έκλεισε στα 999,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,2% και τερμάτισε στα 2.441,50 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ