Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Αυγ-2021 21:14

  Υποχώρησε ο χρυσός τη Δευτέρα, κράτησε το επίπεδο των $1.800

  Υποχώρησε ο χρυσός τη Δευτέρα, κράτησε το επίπεδο των $1.800
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να "αποκωδικοποιούν" τις δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συνέδριο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole, την Παρασκευή. 

  Μιλώντας στο συνέδριο ο Πάουελ ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να αρχίσει να μειώνει από φέτος τις αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων - από τα τρέχοντα επίπεδα των 120 δισ. δολ. - χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

  Μετά την ομιλία Πάουελ οι επενδυτές περιμένουν να ξεκινήσει από φέτος η συρρίκνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, χωρίς όμως η κεντρική τράπεζα να υιοθετεί κάποια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική που θα μπορούσε να προκαλέσει κλυδωνισμούς στις αγορές, εκτιμούν οι αναλυτές. 

  Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 7,30 δολ. ή 0,4% και έκλεισε στα 1.812,20 δολ. ανά ουγγιά. 

  Απώλειες σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να υποχωρεί 10 cents ή 0,4% στα 24,01 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Δεκεμβρίου, στο μεταξύ, κέρδισε 1% στα 4,38 δολ. η λίβρα.

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε 0,4% στα 1.002,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου σημείωσε άλμα σχεδόν 3% και σκαρφάλωσε στα 2.479,10 δολ. ανά ουγγιά. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ