Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Αυγ-2021 16:45

  John Paulson: Το bitcoin "δεν έχει αξία" - Αλλά μην ποντάρετε στην πτώση του

  Alpha Bank: Αισιοδοξία για την επιτυχία της ΑΜΚ παρά το 'όχι' Paulson
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα κρυπτονομίσματα δεν θα αποτελέσουν το επόμενο "Μεγάλο Σορτάρισμα”, παρότι "δεν έχουν αξία”, σημειώνει ο διαχειριστής hedge fund John Paulson που έβγαλε δισεκατομμύρια δολάρια ποντάροντας κατά της αμερικανικής αγοράς κατοικίας πριν από μια και πλέον δεκαετία.

  Σε συνέντευξή του με τον ιδρυτή του Carlyle Group, David Rubenstein, ο John Paulson ισχυρίστηκε ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν "φούσκα”. Ωστόσο, ο ίδιος αναγνώρισε ότι δεν ποντάρει εναντίον τους.

  Οι έξυπνοι short sellers πρέπει να γνωρίζουν τί μπορούν να κερδίσουν και τί μπορούν να χάσουν σε ένα ποντάρισμα πτώσης. Όταν ο Paulson πόνταρε κατά των σύνθετων ενυπόθηκων ομολόγων, οι απώλειές του περιορίζονταν σε μερικές ποσοστιαίες μονάδες εάν αυτά αποπληρώνοντας, αλλά τα κέρδη του ανέρχονταν σε 100% σε περίπτωση μη αποπληρωμής.

  Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το bitcoin. Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον πλανήτη από λιγότερα από 12.000 δολάρια που ήταν πριν από έναν χρόνο, έχει εκτοξευθεί σχεδόν στα 50.000 δολάρια σήμερα, ενώ το Dogecoin, αγαπημένο του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Έλον Μασκ, καταγράφει το τελευταίο έτος κέρδη άνω του 8.000%

  Πρόκειται για εντυπωσιακές αποδόσεις που είναι αρκετές για να αποθαρρύνουν οποιονδήποτε επίδοξο short seller. "Ο πτωτικός κίνδυνος είναι απεριόριστος”, λέει ο Paulson και προσθέτει: "Είναι πολύ ασταθές για να ποντάρεις εναντίον του”.

  Το bitcoin υποχωρεί την Δευτέρα κατά 1,4% στα 47.650 δολάρια περίπου.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ