Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Αυγ-2021 13:50

  Trading σε στενό εύρος για το Χρηματιστήριο

  Σε κλοιό ρευστοποιήσεων επανήλθε το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σε ένα στενό εύρος σχεδόν τεσσάρων μονάδων κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επιχειρεί να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται τη διόρθωση των περισσοτέρων τίτλων του.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 914,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 19,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 11 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.189,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,40% στις 555,07 μονάδες.

  Η μετοχή της Εθνικής έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αναχωμάτων της διόρθωσης σήμερα, καθώς οι πωλητές επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Ήταν άλλωστε μια κίνηση που αναμενόταν λίγο έως πολύ από τους αναλυτές σήμερα, δεδομένου του τελευταίου ξεσπάσματος της αγοράς, από τις 883 μονάδες τη Δευτέρα στις 915 μονάδες σήμερα.

  Στη μεγάλη εικόνα βέβαια το Χρηματιστήριο έχει καταφέρει μια σημαντική ανάκαμψη από τις 830 μονάδες της 19ης Ιουλίου, χωρίς σε αυτή την κίνηση να συμμετέχει ο κρίσιμος τραπεζικός κλάδος. Έτσι, βρίσκεται σε καλό δρόμο για την αποφασιστική επιστροφή στην ανοδική τροχιά, η οποία επιβεβαιώνεται με την τριήμερη ήδη παραμονή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες.

  Στήριξη από τα αποτελέσματα και τα μερίσματα

  Τα έως τώρα αποτελέσματα εξαμήνου των εταιρειών έχουν προσφέρει σημαντική στήριξη στις αποτιμήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει η έκπληξη ή ο καταλύτης που θα μπορούσε να μεταβάλει ριζικά την οπτική ως το τέλος του έτους.

  Θετικά επίσης έχουν λειτουργήσει και τα μερίσματα και οι επιστροφές που έχουν λάβει οι επενδυτές μέσα στο 2021, τα οποία φτάνουν κοντά στο 2% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου, καθώς ανέρχονται στα 1,25 δισ. ευρώ. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διανομή περί το 1 δισ. από τις ελληνικές εισηγμένες, αλλά το μήνυμα που έδωσαν το τρίμηνο του καλοκαιριού, όταν και παραδοσιακά διανέμονται τα μερίσματα, ήταν ότι διαθέτουν τις άμυνες έναντι στην κρίση της πανδημίας.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο Σαράντης σημειώνουν απώλειες 1,36% και 1,02% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Eurobank και Βιοχάλκο.

  Στον αντίποδα, η Εθνική σημειώνει κέρδη 1,43%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή είναι οι Coca Cola, Titan και ΕΛΧΑ.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ